wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Et ikon i dansk roning har lukket sine øjne.

Hun var verdensmester i at arrangere og organisere. Helga Petersen kunne få tingene til at ske. Ikke bare for sin egen klub Kerteminde Roklub. Men også for Fynskredsen og kaproning i Danmark. Hvor der var unge mennesker, der brændte for kaproning, der var Helga. Og hendes hjerte brændte lige så intenst for kaproning som de unges. Hun var ildsjælen, der hjalp talenterne på vej. Helga kunne få flere hundrede unge roere, trænere og forældre til regatta i udlandet for næsten ingen penge. Helga skaffede penge til nye både. Helga lavede mad til træningssamlingerne i Odense.
Og Helga var en nøglefigur i Odense Langdistance. Hun havde et ubeskriveligt stort hjerte for at hjælpe. Derfor var hun vellidt af alle.

”…Der kan ikke siges for meget godt om Helga” udtale Reiner Modest, formand for KU. ”Helga har altid været i dansk roning. Hun var en central figur, der knoklede. Hun gjorde det både fordi hun syntes det var sjovt, men også fordi hun syntes de unge roere fortjente det.

Helga var en af initiativtagerne til at trække ergometer DM til Kerteminde og udvikle eventen fra at være en konkurrence i Københavns Roklubs kolde bådehal til at være en konkurrence, der over 2 dage kunne fylde Kertemindehallerne med roere og publikum. Og selvfølgelig havde Helga organiseret, at der var gratis bif-tur til alle lørdag aften.

Helga var en rigtig roer
”Det er et ikon der forsvinder”. Sådan lyder de første ord fra Michael Vindinge Sørensen, formand Odense Roklub, hvor Helga arbejdede frivilligt som administrator for Kraftcenter Odense.
Personligt blev jeg meget berørt da jeg modtog beskeden, mange tanker røg igennem mit hoved.. men det var faktisk minder.. mange gode minder…helt fra jeg var en lille drengeroer og helt op til nu.
Helga har altid været en del af “den roning” jeg og min generation forstår og elsker. Hun var medlem af Kerteminde Roklub, men var på ingen måde et “klubmenneske”. Før netværk blev et modeord, netværkede Helga nærmest professionelt. Da hun f.eks. blev valgt ind Fynskredsens bestyrelse, satte hun sig for at hun VILLE kende 2 ledere i hver af de fynske roklubber. Derfor havde Helga en usædvanlig stor omgangskreds i dansk roning”. Et netværk der blev udbygget lige siden hendes start i Tønder Roklub tilbage i 60’erne.

Altid glad. Altid positiv
Jette Larsen, kraftcenter træner i Odense og nær ven gennem 40 år, har også kun positive ord på hjertet. ”…Helga var der altid for roerne. Uanset om det var en lille junior roer, der skulle til sin første Skolekaproning eller en landsholdsroer, der kom hjem med medaljer. Hun skelnede ikke mellem folk, og der var ikke noget der var for stort eller småt til Helga. Hun hjalp til med alt”.

Vi er mange, der kommer til at savne Helgas altid gode humør, initiativlyst og gå på mod – for Helga var der aldrig problemer, kun opgaver der skulle løses, og Helga var altid parat til at gå forrest og tage sin “tørn”. Også da Helga senest blev syg var hendes kommentar “jeg skal bare lige igennem det her, så skal jeg nok hjælpe til igen”, sådan blev det desværre ikke.

Vores tanker går til hendes mand Torben, deres børn og børnebørn.

Æret være Helgas minde. Farvel kære Helga!.