wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Oplev nyt farvand med DFfRs udstationerede både

I mere end 80 år – fra begyndelsen af den tyske besættelse i 1940 – har DFfR haft et varierende antal både til udlejning til danske roere, der gerne vil opleve nye områder i Danmark på en rotur. De fleste af bådene er 2-åres langturs-inriggere, alle udstyret med det nødvendige sikkerhedsudstyr og således altid lige klar til at gå ombord i.

Bådene er selvfølgelig løbende blevet udskiftet – mange gange – i årenes løb, så man altid kan være sikker på at få en båd, der er i orden.
Lige præcis nu er byggeriet af en helt spritny båd til levering i slutningen af april måned påbegyndt. Denne båd påregnes at skulle ligge i Skive Roklub.
Alle langture i DFfRs både gennemføres naturligvis  – som forhåbentlig også alle jeres egne langture – i overensstemmelse med det langtursreglement, som gælder for samtlige roforbundets medlemsklubber.

Ud over de 13 inriggere, som p.t. er fordelt på syv forskellige steder, udlejes også to Coastalbåde, en C2x samt en C4x+, begge beliggende i Thorsminde, lige midt på den jyske vestkyst.

Naturligvis gælder der forskellige betingelser for roere der ønsker at leje disse både til en tur, og der findes også et regelsæt, som lejerne af bådene er forpligtede til at sætte sig ind i.  Lige p.t. gælder yderligere de forskellige corona-restriktioner, som løbende er udstukket af de danske myndigheder, men ellers er det bestemt ikke svært at gå til.

Hvis du har fået mod på at opdage Danmark fra vandsiden sammen med dit rohold, så kan du læse meget mere om hvordan du booker en udstationeret båd via linket her på siden (i højre side/ i bunden af siden).

Udlejningen for rosæsonen 2021 er så småt i gang, og du skal altid huske, at en booking af én eller to både, som kan ske her gennem roning.dk, altid går via din egen klubs bestyrelse (formand eller rochef/ langturs-rochef) som med deres videresendelse af bookingen bekræfter, at I som rohold opfylder de ovennævnte betingelser, samt at jeres klubs bestyrelse er indforståede med, at I tager afsted på denne tur.

Måske var det noget for dig og dit rohold at leje én eller to både til jeres næste tur – ud fra enten Skive – Sønderborg – Svendborg – Rudkøbing – Nykøbing Sj. – Vordingborg eller Nakskov – eller måske skal det være i coastalbådene i Thorsminde, hvor regelsættet er lidt anderledes.

Det er Allan og Lise P(edersen) fra Aalborg som styrer udlejningerne af de udstationerede både, og hvis der er noget du er i tvivl om, så er de klar til at hjælpe – og så glæder de sig til at høre fra rigtig mange roere op til den nye sæson.

Langturspas på vej

Hvis du synes det kan være svært at overskue hvordan man planlægger en langtur i en af DFfRs udstationerede både, fordi du ikke kender farvandet, eller måske fordi du ikke er rutineret langtursroer endnu, så er der godt nyt. Sekretariatet har nemlig gennem det seneste år samarbejdet med Langtursudvalget om at udvikle et Langturspas til danske roere. Formatet er den klassiske pas-størrelse og der er hentet inspiration fra Ø-passet, som du måske kender. Vi har skiftet øerne ud med DFfRs udstationerede både, samt en masse nyttig viden om det at være på langtur.

Langtuspasset bliver klar til vandsæsonen 2021 og hvis du kunne tænke dig at få fat i et, så er det bare med at holde øje her på roning.dk.