wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I Hellerup Roklub har medlemmerne det godt, så godt at der faktisk er venteliste på at blive en del af klubben. Men hvad er det Hellerup Roklub kan?

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

For et sted mellem syv og otte år siden, var medlemstallet i Hellerup Roklub på vej nedad, mens aldersgennemsnittet var på vej opad. Bestyrelsen i klubben kunne godt se, at hvis det fortsatte sådan, så ville der ikke gå mange år, før energien til at vende tendensen ville være væk.

En arbejdsgruppe blev enige om, at der skulle laves klubudvikling – der kom mange ideer på bordet, samtidig med at spørgsmålet ”hvad betyder det at være i klubben?” blev diskuteret flittigt. Man blev enige om, at Hellerup Roklub skulle gøres til et (endnu mere) attraktivt sted at være.

Bådparken skulle opgraderes, men det krævede en ny bådehal. Den nye bådehal åbnede for mulighed for at lave et attraktivt fitnessrum på 1. sal, med udsigt over Øresund. Men det var ikke kun bygningerne som skulle have et løft, området foran roklubben blev åbnet op, så folk der gik tur, kunne gå forbi klubben – og den lukkede atmosfære forsvandt.

Vinterbadstuen blev et hit

I roklubben var der meget snak om at få lavet en ny sauna, da der ikke længere var plads til den gamle når bådhallen blev udvidet. Men alene kunne roklubmedlemmerne ikke betale for en ny sauna. Ideen med en vinterbadstue med egen omklædning så dagens lys – på den måde behøvede man nemlig ikke være roer i roklubben, for at være vinterbader.

Den idé viste sig at være ’guld’ værd. Med en venteliste på fem år, og et medlemstal i badstuen på over 500, må vinterbadstuen siges at være en af de rigtig gode ideer. Bestyrelsesmedlem og tovholder på materiel i Hellerup Roklub, Anders Bressendorff, som har været med fra starten, påpeger den gode sammenhæng mellem roning og vinterbadning:

”At tilbyde vinterbadning passer godt til en roklub, da roklubber jo sjovt nok ligger ved vandet. Og roere skal jo være tilpasse med vand, samtidig passer sæsonerne sammen. Om sommeren ror vi på vandet, og om vinteren kan man så vinterbade. Det hele passer så smukt sammen.”.

Badstuen i Hellerup Roklub, set udefra en sommerdag

Et stort sats, som blev en del af den samlede udvikling

Det var ikke sådan bare lige, at få lov at anlægge en vinterbadstue ved Hellerup Roklub, og man var spændt på om kommunen overhovedet ville godkende planen. Men kommunen var med på ideen, og så tog klubben satset med vinterbadstuen fortæller Anders Bressendorff:

”For Hellerup Roklub var vinterbadstuen et kæmpe sats, og der går mange år før den er tjent ind – men det gør ikke noget. Vi ser badstuen som en integreret del af klubben. Vi tænker jo ikke over hvornår en båd er tjent ind, når vi køber en ny. Derfor er badstuen også en integreret del af klubben, ligesom vores både, køkken og fitnessudstyr er det.”

Med en 10-årsplan som efter tre år var opnået, og venteliste, ikke kun i badstuen men også i roklubben, har Hellerup Roklub, med deres tiltag, tilbygninger og store fokus på atmosfære i klubben, oplevet det skub klubben manglede.

Anders Bressendorff tillægger klubbens store fokus på den rette klubånd, og det at Hellerup Roklub skal være et rart sted at komme den største fortjeneste, men han er heller ikke i tvivl om at vinterbadstuen har været en hjælpende faktor:

”Vinterbadstuen har været med til at løfte Hellerup Roklub, men det er ikke den, som har reddet klubben. Det der har reddet roklubben er at vi har haft fokus på materiellet, instruktionen og det at have en god, indbydende atmosfære i klubben.”

Der er ingen tvivl om at Hellerup Roklub gør meget for at værne om det gode klubliv, og den rette ånd i roklubben. Der er liv i roklubben hver dag, og det sociale samvær efter træning bliver der værnet meget om. Der er altid kaffe på kanden, og fællesspisning en gang om ugen. Om vinteren er der aktivitet i fitnessrummet hver dag, både planlagte og u-planlagte.

Gennem vinterbadstuen får Hellerup Roklub, hvert år en håndfuld nye medlemmer, som har fået øjnene op for hvor dejligt det er at være medlem af roklubben. Hellerup Roklub kan godt være stolte af det de har opnået, på få år – for der er ingen tvivl om at Hellerup Roklub er en indbydende og hyggelig klub at komme i. Og den gode stemning blandt medlemmerne er ikke til at tage fejl af.

Den smukke udsigt fra Hellerup Roklubs fitnessrum på 1. sal i roklubben