wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Man kunne ikke have ønsket sig et bedre punktum for dette års U19 VM i Varese (ITA)

Af Bianca Toftebjerg, primærbillede: Dorthe Jensen

Helt uden slinger i valsen kom JM4- med Elias Ellehammer (Bagsværd), Simon Mikkelsen, Christian Søndergaard og Tobias Kramer Bosnes (alle Holstebro) igennem deres indledende løb torsdag. Lørdag gentog de så øvelsen i A/B-semifinalen, og søndag vekslede de en pletfri deltagelse i U19 VM til en sølvmedalje.

De fire, som er under kyndig træning af Søren Madsen (Holstebro), har ikke haft den bedste sæson 2022 sammen, og faktisk er eneste anden regatta, hvor de fire har siddet på båd sammen i år, været Sorø Regatta.

Men det er ikke nyt for dem at ro sammen

Men det betyder ikke, at de fire er nye til at ro sammen. Ved årets U19 EM roede Elias Ellehammer og Simon Mikkelsen JM2-, hvor de to vandt B-finalen og ved sidste års U19 VM sluttede de fire på en samlet ottendeplads, også i JM4-.

Så de vidste udmærket hvad de skulle ud og gøre i dagens A-finale, fortæller Christian Søndergaard (Holstebro):

”Vi vidste de andre nationer ville gå hårdt til 1000, så det var bare at følge med der, og ikke være længere væk end en bådlængde – så vidste vi, at vi kunne holde ved dem, og så tage dem på det sidste stykke.”

Og Elias Ellehammer (Bagsværd) bakker op, og afslutter:

”Og det gik jo egentlig også meget fint. Det gik jo lige som det skulle kan man sige.”

De fire danske drenge deltes om podiet med Storbritannien og Rumænien

For deres træner Søren Madsen (Holstebro), er det også en stor forløsning, at drengene ror en sølvmedalje hjem:

”Det er en fantastisk følelse. Det er simpelthen så dejligt, at man efter så mange år, har haft med de samme roere at gøre, så at det endelig lykkes.”

Vejen til sølvmedaljen har dog ikke været hverken let, eller uden forhindringer fortæller den rutinerede træner:

”Der har været masser af forhindringer på vejen, med skader hen over vinteren og i foråret. Og så ender vi alligevel med at kunne samle trådene her til sidst, og det hele går op i en højre enhed. Det kunne nærmest ikke være bedre.”

Dette U19 VM bliver dog det sidste for kvartetten fra Holstebro og Bagsværd. For til næste år rykker de op og bliver U23-roere.

Og hvad er det så med de lyserøde sokker?

Jo, ser du. Drengene har roet alle deres internationale mesterskaber i Danmarkstrikot og lyserøde knæsokker – og lige præcis de lyserøde sokker, er der vidst et par Holstebro-klubkammerater der har været lidt efter dem med. Det er nok slut nu, for Simon, Christian, Elias og Tobias har vist, at der er fart i deres lyserøde sokker.

Og her er de så, sokkerne.