wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Da Regattaforeningen Sjælland sagde ja til at løfte opgaven med at arrangere dette års kortbane DM, var det bl.a. med en tro på at det var muligt at finde nok frivillige hænder til at klare opgaven

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

For sidste gang i år, skal baneanlægget ved Sorø sø i brug i weekenden, men der er også blevet ’slidt’ godt på det i år. Først Sorø Regatta, som i år også omfattede de Junior Nordiske Mesterskaber, så Begynderkaproningen, og nu de danske mesterskaber.

Når de mange roere indtager Sorø sø og banerne, som er blevet lagt ud til formålet, nu på lørdag så er det nok uden rigtig at skænke det store arbejde som regattaen kræver, særlig mange tanker.

Regattaforeningen Sjælland har været på hårdt arbejde

Et sted mellem 45 og 50 frivillige er med til at sørge for, at dette års Kortbane DM kommer til at spille hele vejen rundt, og de har opgaver i alle afskygninger.

Der er tidtagere, folk som har været med til at lægge baner ud og andre som skal være med til at tage dem op igen, der er medaljeoverrækkere, og motorbådsfører og mange andre opgaver, som de frivillige er med til at løfte.

Når alting på lørdag kommer til at spille hele vejen rundt. Er det i høj grad takket være en masse frivillige kræfter, som er trådt til for at hjælpe med at få dagen til at fungere. Der har været en masse forarbejde inden mesterskaberne, og efter mesterskaberne kommer der også til at være opgaver som skal løftes, og frivillige hænder som skal løfte dem.

Formand for Regattaforeningen Sjælland Tommy Knudsen er dog helt sikker på at alt kommer til at spille 100% på lørdag:

”Der hvor vi er nu, der er vi med og alt kører efter planen. Det eneste der kan gå galt på lørdag, det er vejret. Så det kommer til at virke – det er der ingen tvivl om.”

Regattaforeningen samarbejder tæt med Sorø Roklub, som står for alt det praktiske inde på land. Derudover har roklubben, der tidligere på året kunne fejre 100års fødselsdag, også påtaget sig opgaven at arrangere fest, efter mesterskaberne.

Så som det ser ud nu, er selv vejret med på at lørdag skal være en god dag. Der er ikke lovet regn, og vinden ligger på et minimum.

Så de mange roere fra hele Danmark, som i weekenden tager turen til Sorø sø for at ro Danmarks mesterskaber, får rigtig gode betingelser på den vestsjællandske sø.