wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Læs med om hvad deltagerne ved årstræffet for Blå Ambassadører fik med hjem

Vi har netop afsluttet to fantastiske dage i hjertet af København og Aarhus, hvor omkring 70 roere, padlere og sejlere blev beriget med, og delte ud af, uvurderlig viden om, hvordan de kan løfte deres klubfaciliteter og gøre vores sport mere bæredygtig.

Relevant viden for dem, der elsker havet
Vi startede med et brag af et oplæg fra ingen ringere end Stiig Markager, professor fra Aarhus Universitet og en sand rockstar inden for marine biodiversitet.
Han kastede lys over vores havs aktuelle tilstand og fremtidens forventninger, og der var stor interesse for hans data blandt publikummet.

Vi havde overvejet, om det måske var for meget teknisk information, men deltagerne var helt med på bølgen og havde mange spørgsmål til professoren (som selv er roer og sejler) og gik hjem med lommerne fulde af viden om, hvordan vi påvirker vores marinebiodiversitet.
En af hans vigtige pointer er, at de kommende byggeprojekter og andre initiativer ved havnene muligvis vil føre til større udgifter for sejlerne og klubberne.

Værktøjer til at komme i gang i klubben
Derefter spredte vi os ud i inspirerende workshops om alt fra byggeprojekter og fundraising til at forstå klubbers fordele ved bæredygtighed. Og ikke mindst, hvordan vi kan forvandle vores stemmer til kraftfulde redskaber i debatten om vores adgang til vandet, de fysiske rammer og vandområdernes fremtid.
Her blev der delt masser af nyttig viden, bl.a. at flere og flere fonde kun støtter projekter, hvor der er indtænkt bæredygtighed og fællesskab.

Begge dage blev indrammet af hyggelige klubhuse, hvor vores fællesskab kunne nyde lækker vegetarisk forplejning, der blev rost for at være varieret og inspirerende.

Vi har suget positiv feedback til os som en svamp, og vi lytter! Deltagerne ønsker mere tid til pauser, erfaringsudveksling og dybdegående diskussioner. Vi har taget noter og lover et endnu mere interaktivt format i 2024.

Hvad handler det om?

Det er vores Blå Ambassadør-netværk, der bringer dette sammen. Etableret af Dansk Kano og Kajak Forbund, Dansk Forening for Rosport og Dansk Sejlunion i 2023. Netværket har allerede vokset sig til ca. 120 medlemmer, og der er plads til mange flere.
Som Blå Ambassadør får du mange fordele, med masser af viden om fonde og puljer, byggetips til klubprojektet og hvad man kan få ud af at blive en mere bæredygtig klub.
Er du klar til at blive en del af vores Blå Ambassadør-familie, kan du tilmelde dig her. Lad bølgen af engagement og viden rulle videre,

Vi glæder os til at høre fra dig og forhåbentlig ses vi til Blå Ambassadørers Årstræf i 2024.

Du kan tilmelde dig netværket ved at klikke her

  • Kontakt:
    Kamilla Bradt Ryding
    Facilitetskonsulent
    Tlf.: +45 24 44 29 31