wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Et nyt mesterskab, ser dagens lys d.30. juni, i Københavns Havn, forarbejdet er gjort og det tegner til at blive en tilbagevendende begivenhed

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Nu er der ikke længe til at fire ottere, tre fra Aalborg, og en fra Odense, gør deres indtog i Københavns Havn for at ro Studenterregatta mellem Bryggebroen og Langebroen.

Mesterskabet er opstået som følge af en praktikperiode hos Dansk Forening for Rosport, hvor de to studiekammerarter Michael Moerner og Malthe Sander arbejdede intensivt med forarbejdet for mesterskabet.

Netop forarbejdet har været vigtigt for det videre forløb efter praktikperioden, hvor Michael har været primus motor på projektet, og så endda lige oven i hans bachelor på studiet. Men alt er faldet på plads, og arrangøren kan melde klar til på lørdag:

”Der er samlet tilladelser ind, og alt det formelle og praktiske er på plads. Så nu skal løbet afholdes, og så evaluerer vi på det bagefter. Der er ikke kommet så mange tilmeldinger, som jeg havde håbet på. Men jeg håber det kan inspirere andre klubber, og måske skubbe dem i gang. ”

Håber det bliver større til næste år

Efter praktikperiodens afslutning, har Michael Moerner arbejdet videre med gennemførslen selv – og har også selv måttet løse opståede udfordringer. Heldigvis med hjælp fra styregruppen for universitetsroning, som har kunnet træde til når der var brug for det.

Og han er ikke selv i tvivl om, at det store forarbejde, samt hjælpen fra styregruppen har været uundværlig, for at få eventet i mål.

Men med gode byggesten, og et færdigt koncept, står Michael Moerner nu med en ambition om at Studenterregattaen vender tilbage igen til næste år:

”Jeg regner absolut med at det skal gøres igen til næste år. Ellers ville det næsten være spild af arbejde med at hente tilladelser. I år har været erfaringsopbygning, og alle de grundlæggende processer er der styr på nu. Så til næste år kan jeg fokusere på nogle andre ting, som forhåbentlig gør at der kommer flere med.”

Startskuddet går kl. 15.00 på lørdag, og distancen er 1000m, som roes mellem Bryggebroen og Langebroen i Københavns Havn.