wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Alle danske både er videre ved World Cuppen i Luzern på dag med solide danske præstationer

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Alle danske både er videre til semifinaler og finaler fra indledende løb ved World Cup i Luzern på en dag, hvor fremtidens stjerner viste glimrende form mens man kunne fornemme, at de allerede OL-kvalificerede roere ikke helt er oppe i det gear, som man uden tvivl vil opleve i Rio. Men alligevel var det en absolut godkendt dansk dag!

W2-: 
Mærkelig nok var Anne Dsane Andersen (KVIk) og Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR) ikke blev seedet inden for de første tre i kvindernes toer. Derfor blev danskerne blandt andre parret med Englands olympiske mestre Helen Glover/Heather Stanning, der ikke har tabt et løb siden Ol 2012, i indledende løb. To både ville gå direkte videre til semifinalen, og det krav kunne Anne og Lærke ikke opfylde i første omgang, da de fra start blev hensat til tredjepladsen af englænderne og Tysklands Kerstin Hartmann og Kathrin Marschand og ikke formåede at forbedre den placering i indledende løb. Men i eftermiddagens opsamlingsløb følte man, at danskerne havde et eller andet, som de skulle have sat på plads. I hvert fald førte de fra start til slut og sluttede med 3/4 længe foran de franske kvinder.

Samlet resultat (opsamlingsløb) 
1) Anne/Lærke, 7.09.86
2) Frankrig, 1.56 sek. efter
3) Canada, 4.09 sek. efter

Anne og Lærke videre til semifinale

LW1x:
Aja Runge Homegaard (Roskilde) fik begyndt sin World Cup kampagne i Luzern med et taktisk perfekt konstrueret løb, hvor hun fra en tredjeplads gradvist fik roet sig op på førstepladsen med en perfekt timet spurt. Aja nåede de første 500 meter i tiden 01:53:13 på tredjepladsen efter Brasiliens Fabiana Beltrame og Australiens Sarah Pound. Ved 1000 meter mærket var Aja dog gået forbi gået forbi australieren og fik god fart på midterstykket. Meter for meter fik hun taget ind på brasilianeren og på de sidste 200 meter havde Beltrame ikke flere kræfter til at afvise Aja, der med sejren fik et glimrende boost før lørdagens semifinale.

Samlet resultat:
1) Aja, 7,46,90
2) Brasilien, 0.90 sek. efter
3) Holland, 6, 20 sek. efter

Aja videre til semifinale

LW2x:
Det lykkedes ikke i første hug, at kvalificere sig til semifinalerne for Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Anne Lolk (DSR). Selv om de kom rigtig flot mod slutningen af løbet, lykkedes det dem desværre ikke helt at hente den kinesiske båd med Wenyi Huang og Feihong Pan, der slog danskerne med 0,63 sek. i kamp om den altafgørende andenplads, der ville have udløst en billet til semifinalerne. De to piger, som i starten af sæsonen viste blændende form, måtte dermed i opsamlingsløb, og det blev måske lidt mere spændende end man som dansker kunne have ønsket. Selv om Juliane og Anne førte fra start til slut, var der nemlig skarp konkurrence fra Polen, USA og Rusland, men heldigvis var der i den danske båd overskud til at afvise alle angreb i en nervepirrende slutfase.

Samlet resultat (opsamlingsløb)

1) Juliane/Anne, 7:00:18
2) Polen, 1.69 sek. efter
3) Rusland, 2.06 sek. efter

Anne og Juliane er videre til semifinalen

LM2-:
Jens Vilhelmsen (Bagsværd Roklub) og Emil Espensen (DSR) beviste allerede ved EM i Brandenburg, hvor de vandt sølv, at de har udviklet sig til et par med masser af potentiale. Det billede blev endnu engang understreget fredag formiddag i Luzern, hvor de i sikker stil indløste billetten til finalen. To både ville kvalificere sig til finalen, og danskerne lagde sig fra start i en komfortabel position, da man efter 500 meter, som man nåede i tiden 01:36:85, lagde sig på andenpladsen efter Frankrigs Augustin Mouterde og Alexis Guerinot. Men allerede ved 1000 meter mærket var danskerne gået forbi franskmændene og holdt fast til målstregen, som de nåede i tiden 06:40:29. En blændende præstation, der giver forhåbningen om, at der måske kan være mere metal på vej til den stærke danske duo.

Samlet resultat: 

1) Jens/Emil, 6.40.29
2) Frankrig, 1,88 sek. efter
3) Tyskland, 9.26 sek. efter

Jens og Emil videre til finale

LM4-:
Hvis ikke man allerede vidste, at der på Guldfireren med Kasper Winther Jørgensen (Roskilde), Morten Jørgensen (Næstved), Jacob Barsøe (Roskilde) og Jacob Søgaard (Bagsværd) hersker en fantastisk vindermentalitet, ja, så fik man det demonstreret fredag. For danskerne vandt et spændende heat foran England og Frankrig og satte samtidig næstbedste tid på vejen til finalen. Men på trods af den godkendte præstation, var der bestemt ikke ubetinget tilfredshed i båden efter løbet. “Vi kan ro langt hurtigere, vi sov i starten og fik slet ikke den rigtige timing. Hvis bare vi kunne ro som på vores bedste træningsdage, det lykkedes ikke i dag, og det må vi gøre bedre i finalen”, sagde Morten Jørgensen således efter løbet.

Samlet resultat:
1) Kasper, Morten, Jacob Barsøe og Jacob Søgaard, 5:55:34
2) England, 0.96 sek. efter
3) Frankrig, 2, 24 sek. efter

Guldfireren er videre til finalen.