wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roskilde-roeren Aja kunne se sig tilbage og konstatere, at hun havde slået den tidligere verdensmester Zoe McBride

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Aja Runge Holmegaard (Roskilde) var lørdagens helt store triumfator ved at slå verdensmesteren Zoe McBride og samtidig vinde sølv på Rotsee, hvor hun for ca. et år siden vandt sin første internationale senior-medalje. Danmark kunne yderlige glæde over, at få to både med i søndagens A-finaler i W2- og LW2x. Sådan forløb dagen med dansk fortegn:

W2-:
Anne Dsane Andersen (KVIK) og Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR) har i Luzern endnu ikke været helt oppe i det gear, vi oplevede sidste år ved bl.a VM, hvilket ikke er overraskende, da alle OL-roere er inde i en optaktsperiode til Rio 2016, hvor formen ikke skal toppe endnu. Alligevel var der lørdag krudt nok i den danske motor til at sikre sig deres femte internationale senior finale siden de slog igennem ved EM i Poznan sidste år. USA’s Meghan Musnicki/Eleanor Logam såvel som New Zealands Genevieve Behrent/Rebecca Scown kunne de ikke fange. Men det gjorde ikke så meget for tre både gik videre til finalen, og Anne og Lærke lagde sig komfortabelt på tredjepladsen med masser af længder ned til tyskerne på fjerdepladsen.

Samlet resultat:
1) USA2, 7:03:57
2) New Zealand, 1.88 sek. efter
3) Anne og Lærke, 3.42 sek. efter

Anne og Lærke videre til A-finale

LW2x:
Anne Lolk (DSR) og Juliane Elander Rasmussen (Odder) er klar til finalen søndag efter en af de dage, hvor taktikken sad helt i skabet. Tre både ville kvalificere sig til finalen, og Juliane og Anne var netop en af de tre første både, da de rundede de første 500 meter i tiden 01:42:38. Tredjepladsen bag Canada og Kina holdt de også fast i på de næste 1000 meter. Og netop midterstykket blev nøglen til dagens succes, da parret fik sparet på kræfterne, så man havde overskud til ikke kun, at afvise det irske angreb, men også gå to tag op med 500 meter igen. Det skabte så meget fart i den danske båd, at Kina måtte give fortabt, da danskerne flot gik forbi før målstregen, og dermed skabte et fantastisk flot udgangspunkt før søndagens finale.

Samlet resultat:
1) Canada, 6.58.88
2) Juliane/Anne, 2,03 sek. efter
3) Kina, 2,92 sek. efter

Juliane og Anne videre til A-finale


LW1x:
Efter klogt, at have sparet på kræfterne i lørdag formiddags semifinale, ja, så havde Aja Runge Homegaard (Roskilde) stadig masser af overskud, da finalen fandt sted seks en halv time efter, at hun havde roet semifinale. Der var på forhånd set frem med stor spænding til mødet mellem Aja, Tysklands Anja Noske og verdensmesteren fra New Zealand, Zoe McBride. Og det blev akkurat lige så spændende, som man havde forudset. Mens Noske tog teten fra start, så lagde Aja sig ind på andenpladsen efter 500 meter, som hun rundede i 01:51:86. Det ventede angreb fra McBride lod ikke vente på sig, og som forventet gik McBride forbi ved 1000 meter. Men Aja havde disponeret helt rigtigt og tog frermragende andenpladsen fra McBride med 500 meter igen. Og selv om hun ikke kunne nå Noske, kunne Aja glæde sig over en fantastisk flot sølvmedalje.

Samlet resultat:
1) Tyskland, 7:34:60
2) Aja, 2, 14 sek. efter
3) New Zealand, 4. 25 sek. efter

LM2-:
Efter Aja´s feberløb havde man håbet, at der måske lå mere dansk metal og ventede på Rotsee efter at Jens Vilhelmsen og Emil Espensen havde vist meget lovende form i fredagens indledende løb. Langt hen ad vejen, så det også meget lovende ud for det dynamiske par. Danskerne rundede de første 500 meter i tiden 1:36:40, hvilket var godt nok til, at give dem tredjepladsen. Derefter satte danskerne et kraftigt ryk ind, og gik forbi den italienske båd op på andenpladsen. Men derfra begyndte kræfterne desværre, at sive langsomt ud af den danske båd, der ikke havde formatet til, at svare igen, da italienerne og specielt Frankrig fik sat ekstra tryk på i slutfasen. På trods af fjerdepladsen, har Jens og Emil dog vist masser af positive takter i Schweiz, der lover godt for fremtiden.

Samlet resultat:
1) Tyskland, 6:31:03
2) Frankrig, 1.72 sek. efter
3) Italien, 2.77 sek. efter
4) Jens/Emil, 3.47 sek. efter