wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Selvom corona satte en stopper for dette års Award Night, der skulle have været den tredje i rækken, skal der alligevel uddeles titler i 2020

De forgangne to år har Årets Unge Kaproer været afsløret og hædret ved DFfRs Award Night, hvor den specialdesignede nål der følger med titlen er blevet overrakt af DFfRs protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte, noget der selvsagt ikke har kunnet lade sig gøre i 2020.

Derfor blev endnu et DFfR-arrangement underlagt de muliges kunst, som i denne omgang dog var mere mulig end umulig.

Når Prinsessen nu ikke kunne overrække prisen ved Award Night, må man finde det næstbedste, som i år blev et surprise besøg fra Ungdomslandstræneren midt i en almindelig onsdagstræning i Sorø Roklub.

For vi skal nemlig til Sorø Roklub for at finde dette års vinder af titlen Årets Unge Kaproer 2020.

Som de to forgangne år har hele roDanmark haft mulighed for at indstille den kandidat de synes fortjente prisen, hvorefter en priskomité i fællesskab udpeger den endelige vinder, som i år er:

Rasmus Lind fra Sorø Roklub, der i år var den U23 roer, som kom hjem fra U23 EM med den bedste placering, nemlig en sjetteplads i LM1x. Og det vel at mærke i hans første år som letvægts- og U23roer.

En af dem som sidder i priskomiteen, der udvælger Årets Unge Kaproer er Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, og valget falder bl.a. på Rasmus på baggrund af de internationale resultater han har opnået:

”Rasmus er en forgangsperson som, løfter i det træningsmiljø han er i. Han træner hårdt, ror stærkt og laver gode resultater på vandet. Han er den første roer i en ny generation af Sorø-kaproere til at lave gode internationale resultater – og det bliver bemærket.”

Rasmus Lind med Ungdomstræner Nils Henrik Stene og træner Ulla Hvid

Indstillingen af Rasmus tegner et tydeligt billede af en ung kaproer, som går til sin sport med en ihærdighed og en tydelig motivation for at gøre det der skal til. Samtidig er den unge kaproer også meget vellidt, dygtig og den der går forrest og er frisk på at vise vejen, selv på de dage hvor vejret måske ikke indbyder til roning.

Når man vinder titlen Årets Unge Kaproer, følger der en specialdesignet nål med, som består af H.K.H Prinsesse Benediktes monogram samt to korslagte årer. Men i år er der kommet endnu en specialdesignet genstand til. I samarbejde med Athletes Own, er der blevet designet en trikot specielt til årets unge kaproer, som vinderen kan bruge i sin fortsatte, gode træning.

Det specialdesignede emblem og den nye trikot

Fordi Award Night måtte aflyses, har DFfR været nødt til at tænke i andre baner for hvordan de priser der skulle have været uddelt ved arrangementet, kan uddeles. Du kan holde dig opdateret her på roning.dk.