wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu er de tre nominerede klubinitiativer udpeget

Primærfoto: Lars Møller for Dansk Forening for Rosport

Igen i år skal prisen for Årets Initiativ uddeles og blandt de indstillede klubber, har en priskomite nu udvalgt de tre som skal kæmpe om æren.

Prisens formål, er som sidste år, at hædre en DFfR roklub, som har gjort en særlig indsats gennem et defineret initiativ målrettet eksempelvis fastholdelse og rekruttering.

Sidste år var det Assens Roklub der løb med sejren for deres roskole initiativ, der på daværende tidspunkt havde givet klubben en medlemsfremgang på omkring 12%.

I år er de tre nominerede klubber: Aalborg Roklub, Roklubben Furesø og Nyborg Roklub.

Aalborg Roklub – de initiativrige universitetsroere

Det er nok gået de færrestes næse forbi at Bjarne Pedersen fra Aalborg Roklub, efterhånden har skabet et godt og solidt fundament for universitetsroning i Aalborg.

Og udover at være glade for sporten og klubben, så er de nordjyske universitetsroere også altid klar med en hjælpende hånd, hvor end der måtte være brug for det. Således har roerne bådet bidraget med hænder til afviklingen af dette års Skole OL, og samtidig også til DM på Brabrand Sø, hvor de tog sig af startertjansen. Derudover har universitetsroerne tegnet, planlagt og gennemført bygningen af et nyt 12 personers motionsområde i roklubben. Pladsen var trang, men opfindsomhed viste vejen. Og når den afsatte økonomi og de programsatte aktiviteter ikke helt stemmer overens, så finder roerne kreativitet, initiativ, handlekraft, ejerskab og et social fællesskab frem, og får det til at lykkes alligevel. Universitetsroerne er nomineret fordi de altid er parat til at tage initiativ.

Roklubben Furesø – 1000 skoleelever igennem romaskinerne

I 2019 har Roklubben Furesø gjort en ihærdig indsats for at få nye, unge medlemmer til klubben. I to uger har unge i Furesø Kommune kunnet deltage i en camp, for at lære roning at kende. Derudover deltog roklubben i Furesø Stjerne Lege, to aktivitetsdage for skoleklasser, hvor de samlet havde 44 femte- og sjetteklasser igennem maskinerne.

Målet for klubben har været at få ungdomsafdelingen til at vokse fra de ca. 10 aktive roere de havde i starten af året, hvilket er lykkes således at klubben nu har omkring 20 aktive ungdomsroere.

Nyborg Roklub – Rospin&Demens

I Nyborg Roklub er den nye satsning i klubben Demens roning, eller ro4livet, som er tænkt som et aktivitetstilbud til demensramte og deres ægtefæller/samlevere i Nyborg Kommune. Formålet med det nye pilotprojekt er at skabe et netværk for demensramte og deres pårørende gennem roning og gennem Nyborg Roklub.

Det specialdesignede aktivitetstilbud er et samarbejde mellem Nyborg Roklub og Nyborg Kommune, som gavner hele vejen rundt og i sidste ende er det bl.a. målet at Nyborg Roklub skal tilbyde et trygt og socialt foreningsfællesskab.

Helt konkret arbejder Nyborg Roklub med tre tilpassede målgrupper, nemlig demensramte OG pårørende, kun demensramte og kun pårørende. Nyborg Roklub vil gerne stå bag et motionstilbud, udover de muligheder Nyborg Kommunes motionstilbud til demente kan tilbyde. Fordelen er, at alle kan deltage, da motionslokalet ligger i stueplan, men henvender sig primært til personer med demens, som tidligere har været fysisk aktive.