wave Created with Sketch.
Langdistancekaproningsturneringen har to distancer, 10 km og 25 km. På 10 km distancen er der tre klasser - en kvinde og to mix klasser. På 25 km distancen er der to klasser - en herre og en mix klasse. Langdistancekaproning er en disciplin, der udfordrer roerne på det lange seje træk og er for roere, der elsker at træne. Det er tilladt at skifte i båden undervejs.

Materiel og styrmandsret

Bådene skal være langtursbåde som beskrevet i Langdistancekaproningsreglement. I hver båd skal der være en langtursstyrmand. Styrmandsbeviset kontrolleres før starten.
Undtagelse: I 10 km løbene er det tilstrækkeligt med en korttursstyrmand, da ruten foregår på en mere overvåget og beskyttet bane.

Handikapreglerne

I langdistancekaproning ros der enten i rene herre eller rene dame klasser.
Her er det den roede tid der gælder. I mix klassen korrigeres tiderne for alder og køn. Jo flere kvinder og højere alder, jo højere handikap. Du finder handikapfaktorerne her.

DM turneringen

DM turneringen i Langdistancekaproning består af fem forskellige regattaer om året, der er bundet sammen i en turnering, hvor der er DIF mesterskabs medaljer på højkant i de rene kvinde og herre klasser.

I to af mix klasserne er der også en gennemgående turnering med DFfR medaljer til vinderne.

Den tredje mix klasse er tiltænkt begyndere der vil prøve hvad det vil sige at ro langdistance (10 km 2. division) – her er der ingen gennemgående turnering.

Nyttige PDF dokumenter: