wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Holstebro Roklub, er officielt rykket ind i deres nye faciliteter

Billeder: Louise Boo

Søsportens Center i Holstebro, hvor medlemmerne af Holstebro Roklub fremadrettet skal have deres daglige gang og klubben nu har hjemme, blev i weekenden indviet med et flot arrangement. Det er under to år siden, at H.K.H. Prinsesse Benedikte tog det allerførste spadestik, til det der i weekenden blev indviet i Holstebro, hvor Prinsessen igen var indbudt og denne gang fik æren af at klippe den røde snor.
Her stod hun, og borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby, nøjagtig samme sted, som de to år forinden også stod, da de tog det første spadestik til byggeriet.

Gennem de sidste to år, er der blevet bygget på højtryk ved Vandkraftssøen for at få det, der forhåbentlig bliver samlingspunkt for alle i Holstebro. De nye faciliteter rummer alt fra træningsfaciliteter, til lokaler som kan bruges til at holde fester i. 

Sammen med borgmester i Holstebro, H.C. Østerby, foretog H.K.H. Prinsesse Benedikte, det officielle snoreklip

Tankerne der startede i 2006 er nu virkelighed

Det nye, store Søsportens Center er ikke en idé der er opstået ud af det blå. Forud for det flotte snoreklip, som i lørdags markerede centeret for åbent, har der været utallige arbejdstimer fra frivillige, som har skullet alt lige fra at tænke de første tanker, til at bestille de flotte robilleder, som nu hænger rundt omkring i lokalerne.
Der har også skullet rejses en masse midler, hvor bl.a. A.P. Møller Fonden, Lokale og Anlægsfonden, Færch Fonden og Holstebro Kommune har støttet, for at hjælpe med at realisere den drøm, der nu står virkeligt i Holstebro.

Et lille udsnit af det nye byggeri, som ligger ved vandkanten ud til Vandkraftssøen

En flot dag

Det første spadestik til byggeriet, blev foretaget en mørk novemberaften, mens indvielsen af det færdige Søsportens Center, foregik i oktobersolen hvor der både var velkomsttaler og båddåb.
For efter snoreklip, forestod H.K.H Prinsesse Benedikte, sammen med Freddy Quist, dåb af klubbens nyeste båd, en to’er uden styrmand, som er givet til klubben af en anonym giver – og er centrets første båd.

Centerets første båd fik navnet SØC1

Efter indvielse og båddåb fik Prinsessen en rundvisning i huset, som det er tanken flere vandsportsforeninger skal få glæde af, men med Holstebro Roklub som den drivende part. I underetagen er der træningsrum, vægttræning og romaskiner. En stor bådhal, omklædning og opholdsrum, mens der på første sal er et stort lokale, som kan bruges til fester og arrangementer, mødelokale og mulighed for at gå ud på en stor balkon med udsigt over søen og robanen.

Du kan se lidt flere billeder fra den smukke dag i Holstebro, i galleriet herunder.

Billeder: Bent Jørgensen og Louise Boo