wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark kan glæde sig over at have tre både med i A-finalerne søndag efter en lørdag, hvor en række af de danske både viste flot roning under ellers forholdsvis svære betingelser.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(W2-)
Efter at have sat en fornem tid i gårsdagens time trial, så var der håb om at Nina Hollensen og Trine Dahl Pedersen ville kunne gøre sig gældende i kampen om en A-finale-billet i dagens semifinale. Tre både ville gå videre til A-finalen, men danskerne fik en skidt, skidt start og allerede efter de første 500 meter var danskerne røget 8,80 sek. bag den førende rumænske båd. Det var begyndelsen til enden for Nina og Trine´s forhåbninger om en finaleplads, parret kom ikke med, da toget gik, og måtte til slut tage til takke med en 6.plads i dagens heat. Bagefter sagde træner Mads Haubro: ”Trine og Nina havde et løb, hvor de følte, at ikke meget lykkedes. Vi kæmper lidt med at få lavet det rigtige pres sammen. Den bedste periode er fra 500-800 meter. Resten af løbet driller teknikken lidt, så det er svært at presse nok ud i benene. Det er super ærgerligt! Vi prøver at samle lidt op i morgen i B-finalen.

(W2x)
Det var forventet at Tysklands europamestre Leonie Menzel og Carlotta Nwajide ville tage en af to billetter til A-finalen, men Mette Dyrlund og Luise Lund Hansen håbede i dagens semifinale, at kunne knibe sig ind i kampen om en plads i A-finalen. Men halvvejs i løbet var afstanden op til andenpladsen omkring ni sekunder og det var for meget tid at ro ind i en konkurrencemættet bådklasse. Bagefter sagde parret, som sluttede på femtepladsen (og skal ro B-finale): ”Fra resultaterne i går kunne vi sig se, at vi var rimeligt langsomme på de første 500 meter, og det skulle vi forsøge, at forbedre i dag. De første 15-20 tag var super-gode, men efterfølgende var det svært at finde længderne og flowet. Vi følte, at der var mere side/modvind end i går og vandet var også mere ”bumpy” end i går, da vi fik en del læ fra kanten. Men vi roede på samme tid som fredag, og vi er så klar til at æde de andre både i B-finalen i morgen.”

(M1x)
Efter en sæson, hvor tingene ind til nu har kørt på skinner for Sverri S.Nielsen, så har forventningerne også været tilsvarende store for det færøske watt-monster op til World Cuppen i Rotterdam. Og hidtil har Sverri bestemt ikke skuffet. I fredagens time-trials var han i sit heat mere end ti sekunder foran Schweiz´s Nico Stahlberg og i dagens heat kunne end ikke Croatiens Damir Martin følge med i det tempo, Sverri satte. Efter 500 meter havde han fuld kontrol over løbet, og kunne i sikker stil ro sejren hjem. Efter sejren sagde træner Thomas Poulsen: ”Jeg havde sagt til ham, at han skulle virkelig give den gas i time trials for at få en god bane i dag, hvor han ikke skulle ligge og slås. Det lykkedes til fulde og i dag kan man se, at konkurrenterne gradvist taber troen på, at de kan følge med ham omkring ved 500 meter mærket. Han er inde i en periode, hvor han ror med en stor selvtillid, som naturligvis bliver styrket, når han kan se, at han styrer løbet.”

(LW1x)
Mathilde Persson havde en formiddag til glemmebogen, da hun slet ikke formåede, at få vist sit reelle niveau i semifinalen grundet nervøsitet. Hun endte på en femteplads i semifinalen og roede derfor B-finale over middag. Her fik Mathilde det i langt højere grad til at spille selv om det hen over middag blæste noget op. På de sidste 1000 meter i B-finalen roede hun i næstbedste tid, og dermed formåede hun at slutte på tredjepladsen efter at hun i løbets første halvdel havde indtaget fjerdepladsen.

”Min semifinale har jeg ikke noget konstruktivt at sige om. Den bar præg af, at jeg var rigtig nervøs og jeg kom aldrig rigtigt i gang. Så havde jeg en gedigen krise hen over middagstid, hvor jeg skulle overbevise mig selv om, at der ikke var nogen, der kunne ændre på situationen end mig selv. Og så gik jeg ud og roede en egentlig ret tilfredsstillende B-finale. Jeg havde to ting, som jeg skulle. Jeg skulle tælle ti tag ad gangen, og så holde min ben kørende hele tiden. Og den sidste opgave var, at jeg skulle have tømt tanken, når jeg kom i mål. En samlet 9.plads er ikke prangende, men det tager tid, og jeg må bare blive ved med at øve mig.”

(M2-)
Bastian Secher og Joachim Sutton havde før Rotterdam ikke roet sammen i M2- i internationale regattaer på senior niveau. Derfor kunne det også forventes, at en World Cup semifinale ville blive en stor mundfuld for parret, og det blev det også. Tre både ville gå videre til A-finalerne, men den danske duo var aldrig rigtig i nærheden at, at snige sig ind i det felt. Halvvejs var de mere end tre sekunder fra den engelske båd på tredjepladsen, og danskerne måtte i mål tage til takke med en 6.plads og skal nu ro B-finale. Træner Jens Vilhelmsen sagde efter løbet: ”I dag bar præg af den korte tid, de har siddet sammen. Så tingene blev ikke tilstrækkelig sammenstemt ned over banen og der blev ikke reageret på de realiteter, der blev præsenteret undervejs. Vi skal tage det til efterretning og få brugt tiden fornuftigt ind til deres løb i morgen, og så skal de nok være klar til at give en prøve på deres reelle niveau”.

(M4-)
Frank Steffensen, Fred Vystavel, Tobias Kempf og Tøger Berg Rasmussen har fra sæsonens start kæmpet med en del skader og sygdom, som hele tiden har sat kvartetten tilbage i bestræbelserne på at komme op omkring de tider, som det vil kræve, at kunne kvalificere sig til OL ved VM i august. Derfor har de færreste ro-eksperter formentlig tænkt, at en plads i en A-finale i World Cuppen var realistisk, men i dagens semifinale viste danskerne, at de bestemt kan blive en seriøs kandidat til en kvalifikation til OL. To både ville kvalificere sig til A-finalen, og danskerne kom godt med fra start og var ved 1000 meter mærket kun 0,64 sek. fra den førende tyske båd. På det tidspunkt havde man allerede etableret et solidt forspring ned til Holland på tredjepladsen (2,67 sek.), og den afstand blev forøget på de sidste 1000 meter. Træner Thomas Poulsen var naturligvis en tilfreds mand efter andenpladsen. ”Lige som med Sverri, så havde jeg sagt til dem, at det var vigtigt at få en god tid ved fredagens time trials for at få en god bane placering i dag. De roede flot i dag og det var et sindssygt vigtigt moral-boost for dem i dag fordi nu kan de tage hjem med sindsro og se, at de er på rette vej.”