wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det kan være svært at forstå, at man pludselig skal til OL, særligt når det er gået så stærkt, som det er gået for Nina Hollensen

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Det er gået stærkt for Nina Hollensen, meget stærkt endda. Med raketfart har hun ikke blot skullet vænne sig til at være en del af landsholdet, men også pludselig affinde sig med tanken om, at hun er med i den meget eksklusive skare af roere, der skal repræsentere de danske farver ved OL i Rio, der nærmer sig med stormskridt. Faktisk bliver Rio blot fjerde gang, at Nina stiller op for landsholdet med alle de udfordringer, der følger med i form af manglende erfaring, øget opmærksomhed og ikke mindst det ydre og indre pres. Men trods de mange udfordringer forsøger Nina, der i 2014 debuterede ved U-23 VM, at tage tingene oppefra og nedefter.

”Jeg prøver at tage så meget med fra hver konkurrence for det er rigtigt, at det bliver kun fjerde gang, at jeg stiller op for landsholdet”, siger Nina. ”Det er større og der er mere på spil, men det er jo stadigvæk noget jeg har prøvet mange gange før, altså at ro på ”go” og komme ned over 2000 meter. Så man kan prøve for sig selv at få det nedkogt til det, som det hele handler om, og så fokusere på det. Så sparrer jeg selvfølgelig også meget sammen med Lisbet og hører, hvordan hun bedst styrer sin nervøsitet . Fordi det, der er nyt for mig, det er, hvordan hovedet kaperer pres og opmærksomhed”, siger Nina Hollensen.

OL DRC

Styrke og svaghed
Nina, som via Talent 2016 projektet har fået chancen på landsholdet, ser det både som en styrke men også som en svaghed, at hun endnu ikke har haft lejlighed til at snuse til atmosfæren ved de helt store stævner.

”Jeg tror det er både godt og skidt, at jeg måske ikke har stået i den situation så tit. Jeg har ikke så mange oplevelser med de der store stævner med i bagagen, så jeg har ikke nogen dårlige oplevelser, der ligesom kan tynge mig og gøre mig ekstra nervøs på den måde. Så derfor kan jeg måske have en generel afslappet tilgang til det, der skal ske i Rio. Omvendt tror jeg på, at jo flere gange, at man har siddet i en presset situation, jo bedre bliver man til at håndtere det i forhold til ”hvad virker for mig” og ”hvad virker ikke”, siger Nina Hollensen.

Nina, der ind til for få år siden var i gang med en lovende fodboldkarriere på eliteniveau hos Skovbakken i Århus, fortæller, at hun har forsøgt ikke at tænke over det så meget, men at det til tider pludselig har slået hende, at hun rent faktisk skal til OL.

Svært at fatte
“En gang i mellem så får man lige sådan en påmindelse, at Rio er lige rundt om hjørnet , det er vildt og man har ikke sådan rigtig fattet, at man skal afsted. For et stykke tid siden hørte jeg et indslag på radioen om stor sports-sommer med Tour de France, EM i fodbold og størst af det hele OL i Rio. Og så kom jeg til at tænke: ”Shit, det skal jeg med til!!”, siger Nina Hollensen, der også erkender at både hendes familie og venner har været overraskede over, hvor hurtigt tingene har udviklet sig.

”Jeg tror, at min familie og mine venner synes at det gået lidt hurtigt. Jeg har jo ikke roet så længe og ofte nedtonet, hvor meget roning fyldte i mit liv. Jeg har fokuseret på, at jeg gerne ville være lige som de andre og en del af det sociale. Jeg har nedtonet, hvor meget roning fyldte for ikke at ekskludere mig fra alt det, som mine venner kunne. Så nogen er nok blevet overrasket over, hvor hurtigt det er gået for mig, at blive en del af de allerbedste”, siger Nina Hollensen, der nyder den opmærksomhed, der er blevet hende til del efter at hun kvalificerede sig til OL med Lisbet. ”Man kan godt mærke, hvem der får opmærksomheden i medierne. Vi er jo ikke så kendte, Lisbet og jeg, og jeg har egentlig blot forsøgt at nyde det. Det er sjældent, at man får lov til at opleve, at få så meget opmærksomhed fra alle mulige mennesker”, siger Nina Hollensen.

Den humørfyldte Århus-roer tilskriver det forbedret teknik, samroning samt ikke mindst en fantastisk holdånd, at hun sammen med Lisbet har kunnet realisere drømmen om Rio.

”Jeg tror ikke kun at det drejer sig om teknik, når det drejer sig om at komme hurtigt ned ad banen men i høj grad også holdånd og den fantastiske kemi, der er imellem os. Det, der kan give mig meget energi, er at vide, at jeg skal give mig 100% for min makker og tro på, at når Lisbet kalder noget, så er det bare det, som vi gør. Så kan jeg ikke sidde og overveje om jeg synes, at det er rigtigt. I det hele taget er vi 100% enige om, hvordan vi er gået ind til projektet omkring Rio”, slutter Nina Hollensen.