wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det danske landshold kunne tirsdag glæde sig over, at to yderligere danske både formåede, at kvalificere sig til semifinalerne ved VM i Sarasota.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

LM2x
Efter et rigtig fornemt første indledende løb i mændenes letvægtsdoublesculler, hvor Emil Espensen (DSR) og Mathias Larsen (Bagsværd) kun måtte se sig slået af de franske olympiske mestre, så skulle danskerne følge op på den fornemme start tirsdag i opsamlingsløbet. Man regnede med at Japan og Tyskland ville lægge kraftigt ud, men taktikken var så lagt an på, at danskerne skulle ”æde” dem efter 1000 meter. Det kom kun delvist til at holde stik. Tyskerne Lucas Schaeffer og Jason Osborne kom godt nok hurtigst til de første 500 meter, men så blev der dikteret et tempo i den danske båd, hvor ingen af konkurrenterne kunne være med. Danskerne kom i mål i tiden 6,22,56 min. Og det var 7.04 sek. hurtigere end tyskerne, der ved EM i Tjekkiet besatte femtepladsen mens den danske konstellation i deres debut var blevet nr. 8.

LW2x
Også Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Aja Runge Holmegaard (Roskilde) kunne i deres blot anden løb sammen fejre en særdeles sikker sejr, der giver løfter om, at der er meget mere i vente fra den nykonstruerede danske konstellation. Efter en forholdsvis afventende start i deres indledende løb, så havde træner Bent Fransson kaldt til angreb fra start i dagens løb, og den taktik virkede til fulde. Juliane og Aja rundede lige som Emil og Mathias de første 500 meter i tredje position. Men derefter kunne ingen andre både svare igen på det opskruede danske tempo, der efterlod alle både inklusive den tyske båd med Fioni Sturm og Leonie Pless, der sluttede på 7.pladsen ved EM (foran Juliane og Mathilde Persson på 10.pladsen) i kølvandet på danskerne. De danske piger skal nu følge op på deres fornemme præstation på torsdag i semifinalen.

M2-
Ifølge træner Jens Vilhelmsen havde Christoffer Kruse (DSR) og Peter Holmquist (Lyngby) troen på, at man ville kunne opnå en tredjeplads i opsamlingsløbet og dermed snige sig igennem til semifinalen i herrernes toer uden styrmand. Man vidste det ville blive svært, men troen var der på, at man havde styrken til at slå Argentina og Irland, og nøglen blev så, at gå efter USA. Operationen virkede….i teorien, men patienten døde. Det var helt rigtig set, at amerikanerne stod til at tage tredjepladsen (hvilket de gjorde efter Serbien og Spanien), men desværre blev den danske båd lidt fanget i de serbiske dønninger, da toget gik og danskerne kom ikke med fra start. På den måde fortonede de danske drømme om en semifinale sig desværre i den nærmest ulidelige varme over Sarasota. Danskerne sluttede efter en brav kamp på sjettepladsen og skal nu forsøge at tanke moral i C-finalen.