wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der var blandede følelser blandt landsholdroerne på en steghed tirsdag, hvor herrefirerens OL-drømme forsvandt mens andre både fik optimismen tilbage i den danske lejr.

(M4-)
Håbet var lysegrønt før Frank Steffensen, Tobias Kempf, Tøger Berg Rasmussen og Frederic Vystavel tirsdag skulle i opsamling om en plads i semifinalen. Deres fjerdeplads ved World Cuppen i Rotterdam var et signal om at kvartetten var på rette vej og også i træningslejren har de glimtvis fået den fart frem i båden, som man hele tiden har vidst, at de formår. Man vidste på forhånd, at Tyskland ville blive for stor en mundfuld, men at der var en chance for at give Østrig og Serbien kamp til stregen. Danskerne kom også udmærket fra start, men formåede ikke at følge med de tre bedste, da toget gik, og i mål var danskerne 8, 41 sek. fra den sidste kvalifikationsplads (to både ville gå videre), som serberne satte sig på. Bagefter sagde træner Thomas Poulsen. ”Drengene er selvfølgeligt skuffede. De vidste at de skulle præstere fra øverste hylde for at komme med, og det niveau formåede de ikke at ramme. De har kæmpet hårdt for det, og det er selvfølgelig en stor skuffelse, at det ikke lykkedes”. Drengene skal nu ro C- eller D-finale i stedet.

(LW1x)
Mathilde Persson er langsomt ved at få løst op for den manglende selvtillid og angst for at skuffe som i denne sæson ofte har holdt hende tilbage fra at præstere det, som vi ved hun kan. Tirsdagens opsamlingsløb blev endnu et skridt i den rigtige retning, da Mathilde formåede at sætte sig på andenpladsen efter Canada og dermed indløse billetten til semifinalen. Tre både ville gå videre til semifinalen og Mathilde kom fint ud af startblokken og lagde sig hurtigt ind på andenpladsen efter Canada men med behørig afstand ned til Norge og den afstand holdt hun løbet i gennem. Efter løbet var det også en tilfreds Mathilde, der kunne gøre status over dagens præstation. ”I dag var opgaven at forsøge at lægge lidt mere pres på hele vejen. Og så ville jeg gerne have en mere aggressiv start, så jeg ikke mistede feltet i de første ti tag og så skulle arbejde mig op. Jeg synes det gik fint bortset fra lige til sidst, hvor jeg forsøger at trække mig op og syrer til på den dårlige måde. Jeg havde teknisk overskud, gik ikke i panik og det var rigtig rart at ræse på den her måde.”

(W8+)
Danmark stillede for første gang til start i dameotteren i 25 år og på forhånd var der fra dansk visse bekymringer for udfaldet, når man i sin debut skulle op i mod så stærke nationer som USA, Australien, Rusland, Rumænien og Holland. Det blev også helt lige så svært, som man havde forestillet sig. Men der var rigtig mange lyspunkter i en præstation, hvor pigerne frem for alt andet høstede meget værdifuld international erfaring. På de første 500 meter var de danske piger nemlig overraskende godt med og havde fat i feltet før kræfterne begyndte at svinde, og det blev tydeligt, at pigerne trods alt mangler en del samroning for at kunne konkurrere mod de helt store. Men efter løbet var der masser af ros fra trænerparret Henrik Mortensen og Jesper Guldborg. ”Efter løbet var pigerne selvfølgelig umiddelbart skuffede. Det var selvfølgeligt ærgerligt, at de ikke kunne hold på, men de mente selv at de har mere at give af og de kan være stolte af deres præstation i dag. Samtidig skal vi også huske at rose vores styrmand Astrid Bruun Fejfer, som trods sin unge alder virkelig formåede at sætte taktstokken for de otte piger.”

(LM4x)
Publikum i Linz fik al den spænding, de overhovedet kunne drømme om, da den danske letvægtsdobbeltfirer med Frederik Taulbjerg, Fredrik Leicht, Jonas Lund og Christian Hagemann i et neglebidende og tænderskærende spændende opsamlingsløb tog andenpladsen efter Holland, men foran Østrig (tre både ville gå videre til finalen). Danskerne førte endda en stor del af distancen, men kunne ikke helt svare igen på den hollandske slutspurt, da Holland vandt løbet med blot 0,56 sek. Også Østrig kom med en flot slutspurt, men her formåede danskere at afvise deres angreb nærmest på målstregen, da den danske kvartet sluttede med 0,86 sek. foran østrigerne og dermed bookede finale-billetten. Bagefter sagde Frederik Leicht ” Det var egentlig et ok løb. Vi får ikke rigtig svaret på hollændernes angreb. De begyndte spurten lidt tidligere end os, og der skulle vi måske have været lidt mere vågne. Alt andet lige var det en fin optakt til finalen. Men vi er ikke taget til finalen for sekundære placeringer. Der er kun én ting, der betyder noget, og det er guld. Og alt andet er vi ikke tilfreds med. Men der er mere i posen.”