wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
To fine danske præstationer i singlesculler var højdepunktet på en dag, hvor M2- måtte i omløb efter Polen kolliderede med en dommerbåd mens den danske M4- genfandt moralen.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen (Foto: Balint Czucz)

(W1x)
Fie Udby Erichsen har haft den mest lovende optakt til OL-kvalifikationen i mange år. Hun var i A-finalen i de to internationale regattaer, som hun har deltaget i i denne sæson, og der er stærke indikationer på, at den næste A-finale venter lige rundt om hjørnet. I hvert fald viste Fie fin, fin form, da hun onsdag besatte tredjepladsen efter USA’s Karla Kohler og hjemmebanefavoritten Magdalena Lobnig, mens den seje nordjyde var omkring ti sekunder foran Frankrigs Marie Jaquet. Allerede halvvejs i løbet havde trekløveret etableret så stor en føring til resten af feltet, at kvartfinalen reelt var afgjort til stor glæde for træner Mads Haubro, som kunne se Fie spare på kræfterne i slutfasen. ”Fie roede med virkeligt køligt overblik de første 1000 meter og har fuld styr på det. Heldigvis i hendes løb sov franskmanden på de første 500 meter for hun burde have kunnet følge med. Allerede ved 1000 meter vælger Fie at tage en smule af presset i benene og tjekker helt ned ved 15 meter. Så vi er godt tilfredse, løbet gik som planlagt”, sagde træner Mads Haubro efter indsatsen.

(M1x)
Sverri S.Nielsen er næsten som forventet også klar til semifinalen, men det gik ikke helt så gnidningsløst som man havde forventet i dagens kvartfinale, hvor den stærke færing måtte kæmpe hårdere end hvad man havde håbet på for at få semifinale-billetten i hus. Sverri har haft for vane at styre sine løb fra spids hele sæsonen, men det fik han ikke lov til onsdag og efter 1000 meter lå han overraskende blot på fjerdepladsen. Italieneren Simone Martini og bulgareren Kristian Vasiliev havde dog ikke kræfter til at holde Sverri stangen og derfor endte det i en slutspurt med Ondrej Synek (der vandt løbet som forventet) til sidst. Bagefter var Sverri ikke helt tilfreds med præstationen: “Jeg var ikke så tilfreds med min første 1000 meter, og jeg skal hjem og se video, hvad jeg gjorde forkert. Min plan var, at gå frem og styre løbet fra spids, men det lykkedes ikke og derfor skulle jeg kæmpe lidt ekstra for at sikre mig andenpladsen. Jeg var nu ret sikker på, at bulgareren og italieneren ville falde fra, og det skete også. Normalt blæser det mere til regattaer end hernede og det gør også at feltet er tættere, og jeg skal virkelig være totalt skarp fra starten i min semifinale for at komme videre.”

(W2-)
Når man har gjort alt i sin magt for at nå sit mål, brugt alle ressourcer, forsøgt alt for at nå den ønskede succes, så kan man dårligt være skuffet selv om ens præstation ikke rækker til det ønskede mål. Og det var lidt den følelse som Nina Hollensen og Trine Dahl Pedersen havde efter deres kvartfinale fredag. At de havde gjort alt, men bare ikke havde niveauet til at komme videre til semifinalen. Danskerne indtog sjettepladsen i ¾ af løbet, men selv om de fik roet sig op på femtepladsen i slutfasen var det for lidt for sent, og de havde mere end 13 sekunder op til den tredjeplads, der ville have givet en semifinalebillet (tre både gik videre til semifinalen). Bagefter efter løbet sagde Nina Hollensen: ”Vi prøvede i dag at gå hårdt til 1000 meter fordi vi har en tendens til at gemme for meget til slut. Og det synes jeg også at vi prøver, men man kan jo se på vores split-tider, at der er et stykke vej til vi kan finde ud af det. Vores første 500 meter var væsentligt langsommere end andres, men så får vi trykket ok på den anden 500 meter og der tror vi stadig på det.  Vi havde snakket om at det væsentligste var, at vi kunne se hinanden i øjnene bagefter og sige, at vi arbejdede for det hele vejen. Men der er for mange ting som vi skal fokusere på, som egentlig bare burde ligge på rygraden. Vi mangler et fundament, så vi kan gøre tingene uden at skulle tænke over dem”

(LW2x)
Langt hen i kvartfinalen så det ud som Emil Espensen og Alexander Modest ville kunne holde fast i drømmen om at kvalificere sig til OL via VM i Linz, men i løbets anden halvdel forsvandt OL-drømmen foreløbig op i varmedisen over Ottensheims steghede VM-arena. Emil og Alexander kom ellers flot fra start og lå efter 1000 meter på andenpladsen skarpt forfulgt af Tjekkiet og Canada. Men mens konkurrenterne derefter satte turbo på, så roede Emil og Alexander den tredje 500 meter i 5.bedste tid og det kom til at koste til slut selv om danskerne takket være en flot slutspurt blot var sølle 0,50 sek. efter Canada på tredjepladsen. Bagefter var danskerne naturligvis skuffede, men følte at de havde gjort alt muligt for at komme med i semifinalen. “Vi havde et virkeligt godt løb, og gjorde alt det, som vi havde aftalt. Vi roede godt teknisk og roede meget bedre end vi gjorde til indledende. Og vi fik også virkeligt trykket igennem. Og vi lå lige på grænsen med tyskerne det meste af vejen, så vi er virkelig, virkeligt skuffede over resultat. Men vi kan stadig se hinanden i øjnene for vi havde et rigtig godt løb. Vi er skuffede, men vi har følelsen af, at vi ikke kunne have gjort noget anderledes.

(M2-)
Det er mildt sagt, at Bastian Sechers og Joachim Suttons´s kvartfinale onsdag fik et besynderligt forløb. Løbet blev ikke godkendt og afblæst efter 1800 meter, da en dommerbåd, der havde fået motorstop kolliderede med Polens båd, hvorved polakkerne fik knækket en åre. Der blev derefter indgivet et forslag fra Italien, Canada og Rumænien, der oprindeligt besatte de tre første pladser, om de kunne beholde deres pladser og at Danmark, Chile og Polen så kunne ro en ny kvartfinale, hvor vinderen ville få en ekstra plads til semifinalen, så at man altså fik syv både i semifinalen. Det forslag blev afvist, og dermed skulle der som dagens sidste ræs roes en ny kvartfinale. Det stod dog hurtigt, klart at danskerne ikke kunne være med i 2. del af kvartfinalen, og danskerne havde ikke overskud til at udfordre hverken Italien, Rumænien eller Canada for en af de tre semifinalegivende pladser.

(M4-)
Skuffelsen var selvfølgelig til at føle på, da Tøger Berg Rasmussen, Frank Steffensen, Tobias Kempf og Frederic Vystavel tirsdag måtte erkende, at det ikke blev til en OL-kvalifikation i denne omgang. Men til drengenes store ros skal det siges, at til dagens semifinale for adgang til enten C- eller D-finalen fremviste de en flot, flot moral ved at besætte andenpladsen og holde hovedet højt i en svær stund.  Og præstationen var så meget mere imponerende eftersom Frank Steffensen kæmpede med nogle rygmuskler, der låste sig fast igennem natten og han derfor ikke kunne ro på topniveau i dagens løb. ”Vi har været igennem en svær peiode og er kommet rigtig stærkt igen”, sagde Frank efter præstationen. ”Efter træningslejren havde vi troet og håbet på, at vi kunne levere noget bedre i Linz, så derfor var det selvfølgelig utroligt hårdt, at vi så ikke kunne få den roning frem, som vi ellers før har vist. Men der er masser af fightervilje i den her båd og vi har været gode til at hive hinanden op, og det var også det, der gjorde udslaget i dag”, sagde Frank Steffensen.