wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
U23-roerne stod overfor både B- og C-finaler i dag ved VM i Rotterdam, men selvom vejret var perfekt blev det ikke til dansk metal

Perfekt vejr var med de mange danskere roere i dag ved World Rowing Championship i Rotterdam, og for mange af U23-roerne var det første finaledag. Desværre kom ingen af de danske både på podiet, men der er håb endnu.

Af Gustav Højmark-Jensen / [email protected]

U23-roerne skulle i dag ro nogle af de B- og C-finaler, som de så hårdt har kæmpet for at komme med i. Og selvom de vejrmæssige forudsætningerne var perfekte, blev det desværre ikke til nogen medaljer i første omgang for U23-holdene:

“Der har været nogle rigtig fine præstationer, særligt i let pige sculler og let drenge sculler, tung pige sculler og tung drenge sculler, de var alle i C-finalen, og jeg tror, at jeg tror de har lært rigtig meget og jeg tror de har fundet ud af, at man skal gå ganske ydmygt til et U23 VM nu om dage, for der er bare knaldhøjt niveau. Generelt for U23-gruppen leverer de fint og som forventet, men jeg ved, at nogle af roerne godt kunne have ønsket sig en finale mere, men that’s the name of the game” sagde ungdomslandstræner Niels Henrik Stene.

Fredag den 26. august skal de to sidste U23-hold ro A-finaler, og her kan alt ske.

VM i Rotterdam

Den femte dag ved Willem-Alexander Baan bød også på spændende semifinaler for seniorroerne, desværre så vi ikke helt den afgørelse på semifinalerne som Aja Runge Holmegaard, i let singlesculler, kunne have tænkt sig. Ungdomslandstræner Niels Henrik Stene forklarer:

“Desværre desværre desværre for Aja, så bliver hun slået ud, og er i B-finalen. Det var slet ikke det, der var meningen hjemmefra. Hun var rigtig rigtig skuffet, og det har hun også helt lov til at være. Det var virkelig ærgerligt”.

Anderledes godt så det ud for Jens Vilhelmsen og Emil Espensen i den lette herre dobbeltsculler:

“Jens og Emil blev nummer to, meget tæt på de forsvarende verdensmestre og det ser rigtig godt ud til i morgen. De har virkelig fået tanket noget selvtillid i den her semifinale og det tegner til en rigtig spændende finale”.

Seniorfinalerne ros lørdag den 27 august.

Junior-roerne er kommet i gang i Rotterdam og har i dag roet både indledende- og opsamlings-løb og de fortsætter med kvartfinaler i morgen for de store bådtyper. Alle junior-roere er gået videre til kvartfinalerne, og den flotte præstation glæder ungdomslandstræner Niels Henrik Stene:

“Alle vores juniorroere er med til kvartfinalerne og vi har også fået den første A-finale og nogle semifinalepladser. Jeg har ikke det fulde overblik endnu, men det er super flot gået og det ser rigtig godt ud i forhold til de øvrige konkurrenter”.

Det er først søndag d. 28 august, der skal ros finaler hos juniorene.

VM i rotterdam
33 grader er næsten lidt for gode forhold til roning og publikum køler sig af i konkurrencevandet.