wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Tirsdag, den 23. august var der konkurrence om flere kvalificeringer. Konkurrencerne foregik i solskin og svag vind – langt bedre vejr end de to første dage.

Temperaturen nåede helt op på 30 grader, og det stille vejr med blikvand har givet helt fantastiske forhold for kaproning. Dømt efter vejrudsigten vil dette supervejr fortsætte de kommende dage.

Senior A
Den danske letvægtsdobbeltfirer, LM4x, med Andrej Lawaetz Bendtsen, Mathias Larsen, Steffen Bonde Jensen og Jens Noll Nielsen på rullesæderne blev nummer 2 i deres opsamlingsheat, kun fire hundrededele af et sekund foran nummer tre, Canada. Den fornemme placering gav dem billet til A-finalen, der roes lørdag.

Senior B
Blandt U23-roerne skulle fem danske både i dag ro semifinaler og dermed konkurrere om at komme i A-finalerne. I semifinalerne går de tre hurtigste både i hvert heat videre til A-finalen.

BW2x: Emma Kiehn og Astrid Steensberg roede deres dobbeltsculler over målstregen som nummer tre og er dermed i A-finalen sammen med Storbritannien og Rumænien. De danske piger havde et komfortabelt forspring på godt 7 sekunder ned til Ungarn på fjerdepladsen.

BLM2-: I ’to’er uden’ blev Eskild Bech-Pedersen og Frederik Taulbjerg nummer 5. De er således i B-finalen sammen med Italien og Tyskland, der blev henholdsvis nummer fire og seks i løbet. Denne semifinale blev vundet af Grækenland.

BLW2x: Olivia Cardel og Mathilde Persson sluttede deres heat som nummer 5. De er altså i B-finalen sammen med Canada, der blev nummer fire, og Rusland, der sluttede på sjettepladsen. Heatet blev vundet af Italien.
BLM2x: I de unge herrers letvægts-dobbeltsculler blev Alexander Modest og Frederik Leicht nummer 3 i deres heat og er i A-finalen. Indtil opløbet havde Danmark ligget på fjerdepladsen løbet igennem. Men en kraftanstrengelse før målstregen betød, at de unge danske mænd fik kæmpet sig i A-finalen sammen med Spanien og Frankrig.

BLM4-: I letvægtsfireren med roere under 23 år består besætningen af Mads Petersen, Malthe Puro, Sebastian Bache og Peter Holmquist. Disse fire sluttede på fjerdepladsen og er i B-finalen. Den danske båd lå på denne position siden 1000 meter mærket, og så en overgang ud at kunne erobre tredjepladsen, men den danske båd kom til kort og blev nummer 4. Letvægtsfireren gik i B-finalen sammen med Spanien og Østrig. Italien vandt denne semifinale.
Danmark fik tirsdag således med kampgejst to både i A-finalerne for U23, der roes på fredag. De tre øvrige både i semifinalerne lagde kræfterne i for at levere deres bedste. Det resulterede i tre placeringer i B-finalerne, som roes på torsdag. Onsdag og torsdag roer de U23-roere, der ikke har kvalificeret til A- og B-finalerne, om pladserne i C- og D-finalerne.
Humøret er højt på det danske hold, selv om der har været problemer med transporten af roerne. Buskørslen har ikke fungeret perfekt, men en koordineret indsats fra holdlederne har alligevel fået kabalerne til at gå op, så roerne er nået frem til deres løb.