wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det kan ikke undgås, at der er nogle danske landsholdsroere, der går skuffede i seng i aften over ikke at have kvalificeret sig til semifinalerne ved VM.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(M4-)
Det blev ved lige og næsten for den danske kvartet med Steffen Bonde (Københavns Roklub), Tøger Berg Rasmussen (DSR), Tobias Kempf (DSR) og Joachim Sutton (Roskilde Roklub). To både ville kvalificere sig videre fra heatet, og efter deres lovende indledende løb, var håbet lyserødt fra start. Men desværre fik den danske kvartet aldrig båden rigtigt til at glide. ”De ville det for meget”, sagde træner Thomas Poulsen bagefter. De fire danskere lå på tredjepladsen efter 1000 meter, men røg en plads ned i slutfasen og sluttede på fjerdepladsen 2, 72 sek. fra Ukraine, der satte sig på den sidste af de semifinale-adgangsgivende billetter. ”Roning handler om tempo, rytme og tryk, og i dag fik de trykket forbi hinanden. De får ikke slappet af i dag, det blev for forkrampet, og det var ærgerligt for havde de roet op til det niveau, de viste i indledende løb, så havde de vundet med længder”, sagde Thomas Poulsen efterfølgende. Danskerne vil nu forsøge at tanke moral ved at gå efter den danske rekord i næste ræs på den hurtige bane i Plovdiv.

(LW1x)
For Iben Østergaard (Bagsværd Roklub), så en semifinale-billet aldrig ud til at være en reel mulighed i tirsdagens ræs. Iben skulle revanchere sig fra et højst uheldigt indledende løb, hvor hun ramte en bøje to gange og tabte åren. Tirsdag gjaldt det om, at komme med feltet (hvor to både ville kvalificere sig til semifinalen), og den mission lykkedes ikke. Iben havde været uheldig at komme i heat med den stærke tyske Marie-Louise Dräger, der også som forventet styrede opsamlingsløbet. Iben havde ikke styrken til at gøre sig gældende helt fremme og med 500 meter igen lå hun på femtepladsen. Hun fik dog sluttet smukt af ved at ro på 3. bedste tid på de sidste 500 meter, men det rakte desværre ikke til mere end en samlet fjerdeplads, hvor Iben var 6, 22 sekunder fra den andenplads, der ville have givet hende en plads i semifinalen.