wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Weekendens Copenhagen Regatta var den perfekte mulighed for landsholdsroerne til at teste formen af før EM i Luzern åbner den internationale sæson om ca. to uger.

Efter at landsholdet gennem de tre træningslejre i Portugal har været begunstiget af meget favorable vejrbetingelser, så blev Copenhagen Regatta en anderledes vindblæst oplevelse, der udfordrede landsholdsroerne teknik og ikke mindst evnen til at holde hovedet koldt i pressede situationer.

En af de roere, der ledte efter sit sædvanlige høje niveau var Fie Udby Erichsen (KVIK), der efter tre meget lovende træningslejre var frustreret over weekendens danske vejr i Bagsværd. Fie føler sig generelt i fin form, men vejret gjorde, at hun havde vanskeligt ved at teste sig selv i race-pace.

Svært at finde race-pace
”Egentlig gik det ganske fint. Nede under tempo 28 går det rigtig fint. Men jeg bøvler lidt med at komme op i racepace, og det håber jeg så at jeg kan få sat skik på før Luzern. Når jeg kommer over tempo 28 hænger teknikken i øjeblikket ikke ved, så kommer jeg til at gå tilbage til gamle uvaner, får ondt i underarmene, og begynder at gøre alting forkert”, siger Fie Udby Erichsen.

Den humørfyldte Hobro-roer synes ellers træningslejrene har skabt den perfekte platform for en god sæson, men de hjemlige betingelser har gjort det vanskeligt at optimere race-pace fornemmelsen. “Vejret har været rigtig fint, og jeg har kunnet træne præcis som jeg gerne ville i Portugal. I Danmark begyndte det så, at blæse ret vildt og der er er det rigtig svært at finde ind i racepace…fordi i stedet for at koncentrere mig om at sidde rigtigt, så kommer jeg til at koncentrere mig om, at holde årene oven vand. Så bliver de lige pludselig meget tunge og svære at danse med”, siger Fie, der var godt tilfreds med landsholdet ikke stillede til start ved den første World Cup i Bulgarien, der faldt på samme tidspunkt som Copenhagen Regatta.

”Jeg tænker at man ville brænde ud, hvis man allerede var med til den første World Cup, og det er også det alle folk er bange for. I år er der VM og der er OL-udtagelser og det er det vigtigste for os alle sammen. Så det ville være forfærdeligt, hvis man ikke stod med kræfterne, når det gjaldt”, siger Fie Udby Erichsen.

Behov for nedtrapning
Landsholdets flagskib i herrernes singlesculler Sverri S.Nielsen (DSR) har ligesom Fie også været meget tilfreds med udbyttet af forårets tre træningslejre i Portugal. Resultaterne ved Copenhagen Regatta var også opløftende, men oplevelsen blev en smule skæmmet af en række sygsmerter, der giver Sverri lidt panderynker før Luzern.

”Jeg synes, at det gik fint nok i weekenden. Det var lidt dårligt vejr og jeg har lidt problemer med ryggen, men resultaterne var fine nok i forhold til de andre landsholdsbåde. Træningslejrene har ellers været ret gode. I den tredje træningslejr fik jeg lidt problemer, hvor jeg så ikke kunne komme på vandet og måtte ty til alternativ træning”, siger Sverri, der var godt tilfreds med, at han befandt sig i Bagsværd og ikke i Bulgarien i weekenden.

”Selvfølgelig var niveauet højere dernede, men det er ikke det ideelle sted at forberede sig. Man risikerer at blive syg dernede, det er langt at rejse, det koster mange penge i bådtransport, så der er en del negative faktorer omkring det”, siger Sverri, der i lyset af udfordringerne med ryggen nu trapper træningen ned hen i mod Luzern.