wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag d. 7. januar 2017 samledes 28 ungdomsledere og ungdomstrænere fra 13 forskellige roklubber til RoBattles Inspirationsseminar i Kolding Roklub.

Hele dagen igennem var der fokus på, hvordan man som frivillig tiltrækker og fastholder unge i roklubben. Dagen bød bl.a. på oplæg, praktiske øvelser og networking, hvor der blev talt om organisering, frivillige, roteknik, motivation af unge, fastholdelse og meget mere.

 

Hvordan får vi nok af de rigtige frivillige?

Troels Broberg Carlander fra frivilligorganisationen Ingerfair gav et oplæg om, hvordan man udvælger, rekrutterer og fastholder de frivillige man skal bruge. Troels kom med forslag til 6 forskellige typer af frivillige, 4 forskellige opgavetyper og 8 forskellige motiver for de frivillige. Med et klart mål for hvad man vil bruge frivillige til kan man med disse 3 parametre stille skarpt på hvem i klubben der kan hjælpe med hvad, og hvordan man motiverer vedkomne.

Det korrekte rotag – hvor svært kan det være?

Rotaget er som udgangspunkt nemt at lære, men utroligt svært at mestre. Ligeledes kan det være svært som træner/instruktør at se hvad der skal forbedres i roerens rotag. DFfRs underviser Kia Bager gav kursisterne 2 simple metoder man kan bruge til at fejlrette: ”de 3 motorer” og ”punktanalyse”. Ved hjælp af appen Hudl Teqhnique kunne deltagerne filme hinanden med en telefon eller tablet og lave slowmotion, stillbilleder og tegne streger og vinkler i hinandens rotag, og derved nemmere kunne give hinanden feedback og fejlrettelse. Det samme som skoleelever gør, når de undervises i Attention… GO! materialet.

 

Start ungdomsafdelingen op og byg på

Formanden for Roklubben Stevns, Klaus Kroll, gav et oplæg om hvordan de på 3 år er gået fra at være 2 ungdomsroere til nu at have 42. Med en klar vision og en afklaring med bestyrelsen lagde ungdomsafdelingen i Roklubben Stevns kortsigtede og langsigtede mål for, hvordan de ville udvikle deres ungdomsafdeling. Med vedholdenhed, ambition og dedikation er de et tydeligt eksempel på, at kystklubber også kan have store velfungerende ungdomsafdelinger.

Networking og tørroning

Som altid får kursisterne rig mulighed for at lære hinanden at kende på tværs af roklubberne gennem praktiske øvelser og tid til at snakke sammen med en kop kaffe i hånden. En ligeså vigtig tradition er at Ronja står for øvelser og lege, som kan bruges, når ungerne ikke kan komme på vandet. Endnu en gang fik kursisterne sved på panden og brugt deres lattermuskler!

 

 

Vi takker for endnu en fremragende dag, hvor deltagernes enorme engagement var med til at gøre dagen til en succes.

 

Vi glæder os til at se jer til vores kommende inspirationsseminarer.

Ronja & Kåre