wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Søsportens Sikkerhedsråd har igangsat en kampagne, som skal være med til at forebygge ulykker og sikre tryghed for alle der færdes på vandet

Vandscootere og jetski har tiltrukket mange nye sejlere, som måske ikke helt kender spillereglerne i havnene og på vandet. Søsportens Sikkerhedsråd har derfor i sommeren 2017 startet en oplysningskampagne om god vandscooter- og jetskisejlads.

Søsportens Sikkerhedsråd har fået fremstillet et skilt med de vigtigste råd for en hensynsfuld og lovlig sejlads med vandscooter, jetski og andre hurtige både. Kampagnen består af et skilt, en oplysningsplakat samt en informationsfolder. Se skiltet herunder.

Udsatte havne i fokus

Danske roklubber har længe kendt til og gjort opmærksom på problematikken med vandscootere og jetski. Tidligere på sæsonen udsendte DKF (Dansk Kano og Kajak Forbund) og DFfR en opfordring til de danske klubber om at melde ind, hvis de oplevede jetski og/eller vandscootere blive brugt uforsvarligt.

Resultaterne af tilbagemeldingen er indsendt til Søsportens Sikkerhedsråd, som nu står bag kampagnen, som er udsendt til de berørte havne – se listen til højre.

Kampagnen er ment som et forsøg på dialog mellem de forskellige brugergrupper i havnen. Skiltet skal derfor ikke ses som et forsøg på at forbyde vandscootersejlads, men som et forsøg på at skabe en fælles god oplevelse på vandet.

Hent informationsfolderen via linket til højre.