wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nystiftet klub for tidligere eliteroere er nu optaget som medlemsklub under Dansk Forening for Rosport

På HB-mødet d. 4. maj 2022 godkendte Hovedbestyrelsen optagelsen af den nystiftede Valhalla Roklub under DFfR.

Klubben er et helt nyt initiativ, hvor formålet er at samle tidligere eliteroere under en fælles klub. Klubben har afholdt stiftende generalforsamling, hvor KVIK-roeren Jesper Fredsted blev valgt som formand og OL-bronzevinderen, Frederic Vystavel fra Københavns Roklub, som sekretær.

Roklubben skal være et sted, hvor tidligere eliteroere kan komme lidt væk fra elitemiljøet, noget af det stifterne af klubben har manglet, fortæller formand Jesper Fredsted:

“ Valhalla Rowing Club er et tiltag vi synes har manglet meget i dansk roning. Der har manglet et sted, hvor man har kunnet træde lidt væk fra elitemiljøet, men samtidigt ikke miste de gode relationer, og glæden ved roning. Med Valhalla Rowing Club vil vi gerne skabe det her sted, hvor der er lige dele fokus på det sociale som træningen og hvor der er mulighed for at deltage ved alle de regattaer, der giver nogle andre oplevelser end hvad vi har været vant til.”

Ønsket er også, at roklubbens medlemmer i fremtiden vil kunne ro mod udenlandske, tilsvarende klubber fortæller den nyvalgte formand:

“Vi ved også, at alle vores nuværende og kommende medlemmer kan fremstå som rollemodeller og har en form for erfaring, der kan komme de fremtidige generationer til gode. Det er erfaring vi gerne vil give videre igennem vores allerede eksisterende klubber og på den måde give lidt tilbage. Der findes en lille håndfuld lignende tiltag rundt omkring i verden. Vi har allerede kontakt med nogen af dem, så forhåbentlig kan vi få stablet nogle venskabelige kampe på benene hurtigt.”

Moderklubberne vægter stadig højt

Gennem processen, har det været vigtigt for både DFfR, men også for klubben selv, at roere der optages i den nye roklub, stadig kan stille op ved danske kaproninger for deres moderklub.

Dette er heldigvis også lykkes, noget der glæder DFfR’s formand Conny Sørensen:

”Hovedbestyrelsen hilser klubben velkommen og vi glæder os til at følge dens udvikling. Det glæder mig desuden, at det præciseres i klubbens vedtægt, at roere fra Valhalla Rowing Club ikke kan anmeldes til danske kaproninger, som Valhalla medlemmer.”

Fortæller Conny Sørensen og fortsætter:

”Dette mener vi er vigtigt, da Valhallas medlemmer er rollemodeller for deres oprindelige klub, og derfor bør kunne repræsentere denne ved danske kaproninger.”

Derfor kommer klubkonstellationen til at ligne den, vi allerede kender fra Tolo Roklub.

I samarbejde med Valhalla Rowing Club, vil DFfR nu hjælpe med at få de sidste justeringer på plads, i forhold til klubbens vedtægter.

Den nystiftede roklubs bestyrelse består, foruden formand og sekretær, af: Martin Kjeldsen, Emil Espensen, Tobias Kempf, Christoffer Kruse & Lars Fjord Garvey.