wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Spørgsmålene hober sig op for en optimistisk Fie Udby Erichsen, der før EM har haft flere pauser end normalt af frygt for at presse kroppen unødvendigt.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Blot ca. fem uger før OL-kvalifikationen er Fie Udby Erichsen lidt et spørgsmålstegn i forhold til, hvor formen bærer hen før EM starter fredag morgen i Varese. For over et år siden skiftede Fie træner, da Thomas Poulsen overtog tjansen fra Mads Haubro. Og det har afstedkommet nogle anderledes træningsmønstre, en ny træningsrytme og en ny fornemmelse i kroppen. Derfor har hun ikke den sædvanlige fornemmelse i kroppen før en stor international regatta. Samtidig har hun holdt flere pauser end før for ikke at byde kroppen for meget og blive sårbar i en tid, hvor Corona-smitten også kan ødelægge ambitioner om OL-deltagelse.

”Jeg har en anderledes fornemmelse end tidligere, når jeg er til et stævne som det her”, siger Fie Udby Erichsen. ”Det er nogle anderledes ting, jeg har lavet op til stævnet og derfor er fornemmelsen også anderledes. Op til EM sidste år havde jeg en hel uge nede på træningslejren i Portugal, hvor jeg ikke kunne ro fordi jeg havde ondt i ryggen. Så op til dette EM har jeg været påpasselig her på det sidste for at være sikker på, at det ikke sker igen. Så jeg har måske ikke trænet så hårdt i perioder. Og for ikke at blive syg, har jeg holdt to længere pauser end jeg normalt ville gøre for at være sikker på, at jeg ikke kørte mig selv ned og dermed gjorde mig selv modtagelig for smitten. Og så må vi bare vente og se om det var den rigtige måde, at gøre tingene på”, siger Fie Udby Erichsen.

Brug for momentum
Ved VM i 2019 sluttede hun på 10.pladsen, blot én plads fra automatisk OL-deltagelse og ved sidste EM sluttede hun lige uden for medaljerne, på en fjerdeplads. Denne gang har Fie en klar vision om, hvad hun skal have med hjem i bagagen efter EM, når roerne sætter kursen mod København. Og det handler ikke så meget om resultater, men mere om fornemmelsen i kroppen for at Fie kan gå ind til den afgørende OL-kvalifikation med momentum.

”Der skal helst ikke nogle ikke-kvalificerede både foran mig. Og så er der den uvished med, at jeg ikke ved, hvem der kommer. Om der kommer nogen til OL-kvalifikationen, der ikke er med her. Så det, jeg skal have med herfra det er, at det vi har arbejdet med, sidder på rygraden og at jeg har en god fornemmelse gennem løbene. Jeg har ikke noget bestemt resultat som mål, men jeg vil bare have en god fornemmelse for at de ting, jeg har arbejdet med under træning, kan jeg også arbejde med her under løbene”, siger Fie Udby Erichsen.

Rigtig god træningslejr
Uvisheden præger i det hele taget en stor del af Fie´s indgang til EM. Hvor står hun? Hvordan er formen? Hvor står de andre? Kommer der lige pludselig en grim overraskelse fra en ny roer? Det er tanker, som Fie skal håndtere op til et mesterskab, som med blot fem uger før OL-kvalifikationen er en oplagt generalprøve før det går løs i Luzern. Det positive for Fie er dog, at hun kan gå ind til EM med visheden om, at træningslejren i Portugal har givet hende et kæmpe boost i forhold til at genfinde den kraft og rytme, som var baggrunden for hendes imponerende OL-sølv i 2012.

”I Portugal har jeg kunnet køre de programmer, jeg gerne ville og har kunnet se nogle forbedringer, noget rytme og noget flow, som jeg har ledt efter længe. Og så har jeg stadigvæk noget udfordringer i, hvordan jeg får lagt presset ned over banen. Men det er meget svært at træne, når jeg ikke er i konkurrence, specielt når det ikke er folk i samme bådtype, som man træner i mod. Alle ror jo hurtigere end mig. Jeg synes det er svært at fornemme om jeg ror langsomt eller hurtigt. Så derfor kommer jeg til EM med en uvished fordi jeg ikke fik den optakt til EM, som jeg gerne ville have haft. Så det her er ikke en regatta, hvor jeg peaker, men hvor jeg forhåbentlig kan lære af de fejl, som man altid kommer til at lave”, slutter Fie Udby Erichsen.