wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Da Frank Steffensen blev syg kort inden EM, måtte man afmelde herrefirerens deltagelse i Luzern. Nu er kvartetten klar igen og glæder sig til at få en indikation om, hvor man formmæssigt befinder sig ved World Cuppen i Poznan.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Trods hårdt slid i træningen, lysten til at gøre en forskel og masser af gå-på-mod, er det lidt som om der har hængt en stor sort regnsky over den danske herrefirer siden de kom hjem fra den afsluttende træningslejr i Portugal i foråret. Heldet har bestemt ikke været med drengene i deres forberedelser og da de ankom til EM i Luzern i slutningen af maj (uden Tøger Berg Rasmussen, der var en dag forsinket på grund af eksamen) havde de ikke kunnet træne sammen i en periode eftersom Fred Vystavel (København) havde kæmpet med et grimt hold i nakken.

Bitter afmelding
Som om det ikke var nok, så løb Frank ind i hals-problemer, da EM skulle til at starte på Rotsee:
”Jeg sad på cyklen og kunne godt mærke at jeg havde besvær med at trække vejret ordentligt og jeg begyndte at føle mig mere og mere utilpas”, siger Frank Steffensen. ”Om natten sov jeg virkelig dårligt, hvor jeg skiftevis hopfrøs eller var brandvarm og ved morgenmaden kunne jeg slet ikke få noget ned. Da vi så kommer ud og forsøger at træne om morgenen kan jeg mærke, at jeg slet ikke kunne få benene i gang eller få sat tryk på bladet. Så vi gik ind efter 6 km og jeg kom derefter på hospitalet, hvor de tog en masse prøver, og gav mig antibiotika. Og de besluttede så at beholde mig ind til at hævelsen var forsvundet igen, og jeg havde fået det bedre”, siger Frank Steffensen.

Frank kunne ikke nå at blive klar, og man var desværre nødt til at afmelde fireren til enorm skuffelse for alle, det være sig landsholdskolleger, trænere, forældre, bekendte, fans, etc..- Et svært øjeblik for dansk roning, ikke mindst for manden i centrum for det hele, Frank Steffensen.

Masser af sympati
”Jeg tænkte bare ”fuck, sikke noget l…! Vi havde haft nogle meget positive træningslejre, men var blevet sat tilbage på grund af en skade, da vi kom tilbage. Men fysisk var vi alle sammen i fin form, og vi havde forberedt os som godt, som muligt, så på den baggrund var det selvfølgelig virkeligt bittert ikke at kunne komme på vandet i Luzern”. I nødens stund kunne Frank og resten af drengene i stedet glæde sig over den strøm af sympati-erklæringer, der på det nærmeste regnede ned over herrefireren efter afmeldelsen.

”Mange tak for alle de fine beskeder jeg har fået”, skrev Frank Steffensen efterfølgende på sin Facebook profil. ”Det sætter jeg stort pris på! Det er fedt at vide der er så mange der støtte op omkring vores projekt og kan forstå hvor, ærgerligt det er at jeg går hen og bliver syg dagen før EM. Mange tak til de bedste hold kammerater Tøger Berg RasmussenTobias KempfFred Vystavel, som kom forbi med livsnødvendige drikkelse (cola) og godt humør Og vi kunne grine lidt af det hele, selvom vi alle er skuffet over ikke at kan deltage, selvfølgelig også tak til Thomas Poulsen for at være den han er og forklare mig, at det var held i uheld. Tak til Finn vores sportschef som tog mig på sygehuset og fik sat det hele i gang.”

Efter hjemkomsten har kvartetten manglet lidt den erfaring man får ved store internationale regattaer, måske specielt for en herrefirer, hvor der er ændret på to pladser i forhold til den kvartet, der var på vandet ved sidste års VM i Bulgarien. Drengene har ifølge Frank Steffensen lidt været som et stort spørgsmålstegn for man aner ikke rigtigt, hvor man står i forhold til det internationale selskab. – Og det er de spørgsmål, som kvartetten nu glæder sig til at få besvaret i Poznan, ”hvor gode eller dårlige er vi egentlig?”

”Vi kan ikke sidde og græde snot”
”Før Luzern og på træningslejrene synes jeg egentlig, at vi havde fundet noget fart, noget stabilitet og det bane-tempo, som vi egentlig gerne vil ligge i. Så der er da ingen tvivl om, at når man har forsøgt at forberede sig så godt som muligt gennem en længere periode, og så bliver ramt af sygdom og ikke kan komme i kamp, så bliver man da ramt mentalt. Men vi må bare op på hesten igen, og det kommer vi også”, siger Frank Steffensen, der endvidere understreger, at kvartetten absolut ikke har tabt humøret.

”Vi kan ikke sidde og græde snot over vores situation. De andre lande venter ikke på, at vi kommer oven på igen. Vi skal have styr på alle de aspekter af roningen, der er med til at skabe fart. Vi må ikke gå i panik, når vi kommer til Poznan og bliver skræmte af konkurrenterne for så går processen i stå. Sverri havde også nogle svære forberedelser op mod Luzern og alligevel gjorde han det rigtig flot. Vi skal ikke tænke på alle de ting vi har været igennem, vi skal bare ud og gøre de ting, vi ved, vi kan”, slutter Frank Steffensen.