wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
På 3. dagen for U23 VM 2017 har syv af de ti danske både været på vandet, for at ro hhv. opsamlingsløb, kvart- og semifinaler

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene beretter om endnu en god dag ved U23 mesterskaberne og om god stemning i den danske lejr:

”Set med danske øjne, har det været en fin dag. Vi er som nation stadig med i kampen, og har i dag sikret os yderligere to A finaler. Vores BW4- piger fik en dårlig start i eftermiddagens semifinale. Dog lykkedes det dem at komme igen på de sidste 1000m, og de leverer et af de mest nervepirrende løb, jeg har set.”

Ungdomslandstræneren fortsætter og fortæller, at stemningen i den danske lejr er rigtig god:

”Det er et godt og sammentømret hold, vi er afsted med. Alle danske roere og trænere har forud for VM været i træningslejr i Mølln. Det kan tydeligt mærkes, at det har haft positiv indflydelse på stemningen på det danske hold. Alle arbejder og snakker sammen, og støtter hinanden. Det er rigtig positivt at se, og det fungerer rigtig godt.”

De forskellige bådes løb kan læses herunder.

BW8+

Pigerne mødte i opsamlingen Italien, Tyskland, Rusland, England og Belarus. Pigerne kom ind som nr. 3, i tiden 6:14,63. De er dermed videre, til A finalen på søndag.

BW4-

I semifinale A/B mødte pigerne Italien, Tyskland, New Zealand, Belarus og Australien. Pigerne roede et nervepirrende løb, som sikrede dem en tredje plads. Dermed har Danmark endnu en båd i en A finale.

BLM4X

I semifinalen mødte drengene Østrig, Italien, Irland, Tyskland og Portugal. Drengene lagde godt fra start, men der er et højt niveau i deres klasse. De endte på en femte plads, og skal dermed ro B finale i morgen lørdag.

BLM2X

I dette opsamlingsløb mødte drengene Tunesien, Polen, og Hong Kong. Fra start til slut beherskede drengene opsamlingen, og roede sig direkte i semifinalen.

BM1X

Nick Hannibal Larsen mødte England, Italien, Grækenland, USA og Ukraine i kvartfinalen, som han vandt og er dermed videre til semifinale A/B.

BM2X

Drengene mødte i opsamlingen Tyskland, Kroatien og USA. De kom ind som nr. 3 og skulle dermed ro C/D finale senere på dagen. I semifinalen roede drengene et jævnt løb ned over banen, og blev nr. 2 efter Spanien. Dette sikrede dem en plads i morgendagens C finale.

BW1X

Anne Larsen roede opsamling imod Paraguay, Italien, Tjekkoslovakiet og Bulgarien. Anne Larsen fulgte godt med feltet, og sluttede på en tredje plads. Dette sendte hende videre til semifinale C/D. I semifinalen satte Anne Larsen sig på løbet fra starten, og hun vandt med 5 sekunder til nr. 2, dermed er Danmark videre til C finalen lørdag.

I morgen lørdag er første finaledag ved VM, og i alt ni danske både skal på vandet.

BM2X og BW1X skal ro C finale lørdag formiddag.

BLM2X og BM1x skal ro semifinaler A/B først på eftermiddagen lørdag.

BLW4X og BLM4X skal ro B finale lørdag eftermiddag

BW4-, BLM2- og BW2- skal ro A finaler sidst på eftermiddagen lørdag, hvor der er medaljer på spil.