wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dag 2 ved U23 VM i Plovdiv er overstået, og de danske roere har leveret flotte resultater på vandet

Torsdag bød på roning fra morgenstunden ved U23 VM i Plovdiv. Danmark har haft i alt otte både på vandet, hvoraf fire har været i opsamlingsløb, og fire har været i indledende løb.

Igen i dag, har Kaproningsudvalgets Reiner Modest været med ved alle løb, og skrevet detaljerede resultater fra alle løb.

Indledende løb, torsdag d. 20 juli.

BW8+

BW8+ kom til start efter lidt bekymring i går aftes, om skader hos 2 af pigerne.

Holdet består af vores toer og firer uden, plus Emma Hammer, Nikoline Laidlaw og Karen Mortensen som cox. Otteren er en forsøgsbåd, som er sammensat i kølvandet på de ændrede forhold til OL i 2020.

BW2- roede opsamling om A finale kl. 12:15, var opgaven at følge de andre fra start og op til 1000m. Derefter var opgaven, at komme lettest hjem, da kun vinder gik i A finalen.

BM2X

Drengene mødte England, New Zealand, Bulgarien, Usbekistan og Ukraine, i alt 21 hold til start.

Vores drenge fulgte pænt med op til 1000m, hvorefter de erkendte førende hold roede for stærkt. Drengene endte på en fjerde plads og skal derfor ro opsamling fredag.

BLM2X

Drengene mødte Italien, Canada, Sydafrika, Holland og Kroatien, i alt 22 hold til start.

Italien satte verdensrekord med 6:13.62. Vores drenge roede på 6:15.61 og havde dagens tredje bedste tid. Drengene skal en tur i opsamling i morgen, og får dermed en lidt sværere vej til en eventuel A finale.

BW1X

Anne Larsen mødte Tyskland, Ukraine, Ungarn og Brasilien, i alt 19 hold til start.

Tyskland gik hurtigt fra start og førte ved 500m mærket, foran Ukraine og Danmark.
Flot løb af Anne Larsen, som havde dagens niende bedste tid, og burde komme igennem til semifinale fra opsamling i morgen formiddag.

Opsamling fra dag 1, torsdag d. 20 juli

BLW4X

Pigerne roede imod Schweiz, Australien, USA, Østrig, og Ungarn og kom i mål som nr. 5, og dermed skal pigerne ro B finale.

BLM2-

Drengene bliver det første A finale hold hernede, ved fra start at gå med ud i slagsmålet. Tyrkiet vandt som forventet og Danmark holder føringen over Mexico, selvom de kom stærkt på de sidste 1000m.

BW2-

Pigerne, roede sig også ind i A finalen. De var ude i 8+ kl. 9:00 og kl. 12:15, vandt de overlegent deres opsamling foran Rumænien.

BLM4X

Drengene lagde sig fra start, foran i feltet. 1-3 videre til semifinale A/B. Flot roning som forventet og ikke megen modstand får drengene her, dermed er de videre til semifinale i morgen.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene beretter om en god dag i Plovdiv, med de danske roere:

”Rigtig god, dansk 2. dag. Vi har allerede to både videre i A finaler. Og stadig ni både, er med i kampen. Det er fedt at se, bådene i opsamlingsløbene klarer sig så godt, samt at vi i dagens indledende løb også opnår flotte resultater.”

I morgen fredag, står den på opsamlingsløb, kvart- og semifinaler for de danske roere.

BM2X, BLM2X og BW1X skal i opsamling fredag formiddag, semifinalerne roes fredag sent på eftermiddagen.

BW8+ skal ro opsamling fredag formiddag.

BW4-, BLM4X skal i A/B semifinale.

BM1X, skal i kvartfinale fredag formiddag, semifinalerne roes fredag sent på eftermiddagen.