wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Seks ud af de ti danske både, har i dag været på vandet i indledende heats ved U23 VM i Plovdiv

Første dag ved U23 VM i Plovdiv bød på indledende løb, hvor flere af de danske både har været på vandet. Kaproningsudvalgets Reiner Modest er med i Bulgarien, og har skrevet overblik over den første dag.

BW4-

Damerne ror et flot disponeret løb og kommer direkte videre til A/B semifinale, ved at opnå en tredje plads i deres indledende heat.

Rumænien vinder – også vinder af senior EM – foran Tyskland og vores danske piger bare 18 hundrededele efter Tyskland. 1-2-3 i dette heat har dagens 3 hurtigste tider. Tyskerne går ud og fører helt op til 1500m, hvorefter Rumænerne overtager føringen og holder dette ind over målstregen.

Italien fra heat 2 vinder foran England og New Zealand ikke dårligere tider – men Italien er 6 og 7 sekunder foran og det er derfor ikke nødvendigt for dem, at ro sig ud på sidste 500m. Holland vinder heat 3 i dagens fjerde hurtigste tid.

Ser fint ud for semifinalen.

BLW4X

Damerne kommer ud til første 500m som nr. 5, ror sig op på 4. plads til 1000 meter mærket, her bliver de resten af banen. Oppe foran ror Italien og Holland sig direkte i A finalen. Australien bliver nr. 3 og Danmark nr. 4.

Fra heat 1 går Tyskland og England direkte i A finalen.

Skal pigerne videre til A finalen, må de finde ekstra gear frem til, da Schweiz, USA og Australien har hurtigere tider. I opsamlingsløbet, går kun 1-2 i A finalen.

BLM2-

England ror direkte til A finalen, efter føring over hele banen. Vores drenge ligger nr. 5 ved 1000m og ror sig op på anden pladsen ved 1500m. Desværre holder de ikke ind over målstregen og må nøjes med en fjerde plads. Italien vinder heat 1 i dagens bedste tid, igen efter føring hele vejen.

Kampen om de sidste 4 pladser, kommer nu til at foregå i to opsamlingsheat, hvor seks hold tidsmæssigt bejler til A finale pladser. Intet foræres væk her – desværre.

BW2-

Heat 1 vindes af USA, der efter en langsom start bringer sig foran efter 1000m. Chile er her gået ud af hullet og holder dette til 1000m. Vores piger er nr. 2 efter 500m og nr. 3 ved 1000m. Chile holder sig foran vores piger med 1 sekund efter 2000m. Sidste år satte amerikanske piger, junior verdensrekord i Rotterdam i indledende heat. Australien vinder heat 2 med dagens anden bedste tid. Vores danske piger har dagens fjerde bedste tid.

Efterfølgende bliver der nu to opsamlingsløb, hvor 1-2 går i A finale.

Pigerne er der, hvor de kan være med til at ro om medaljer senere her ved VM.

BLM4X

Heatet vindes af Irland foran England og Spanien med vores danske hold på fjerde pladsen. Drengene gør det rigtige og er med helt op til 1000m på anden pladsen. Herfra trækker England og Spanien fra og overtager plads 2 og 3 i heatet. Drengene må en tur i opsamling, hvor 1-3 går videre til A/B semifinale. Tidsmæssigt burde dette ikke give problemer, men alle løb skal roes før man kan sige noget definitivt.

Irland, Østrig og Schweiz viser flot og hurtig roning i indledende heat.

BM1X

Heat 1 vindes af Rumænien med Nick på tredje pladsen. Nr.1-4 er videre til kvartfinalerne.

Rumænerne går ud og ligger i front hele vejen ned over banen. Nick kæmper med Østrig om tredje pladsen hele vejen. Der er 4,38 sekund mellem vinderen og Nick. Efter indledende, har Nick ud af de 27 til start, dagens fjerde bedste tid. Kun Rumænien, Sydafrika og Canada har bedre tider.

-Reiner Modest, KU.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene beretter om en god første dag i Plovdiv:

” Det er dejligt vi er kommet i gang. Alle roere, såvel som trænere har været gode til at tackle de udfordringer, som det gav at vores fly var forsinket.”

De danske roere rejste til Bulgarien i mandages, men deres fly var forsinket så i stedet for at bruge en halv dag på at rejse, som det var planlagt, brugte de en hel. Dette betød, at de missede et træningspas. Dog fortæller ungdomslandstræneren, at han ikke har indtryk af, det har haft betydning for de danske resultater som vi har set på førstedagen for U23 VM.

I morgen torsdag, byder på endnu en dag med løb for flere af vores danske både.

Kvindernes 8+, skal på vandet i morgen for at ro indledende løb, det samme skal BM2x, BLM2x, BW1x.

I opsamlingsløbene, har Danmark fire både, som skal i aktion. Disse er: BLW4x, BLM2-, BW2-, BLM4x.