wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den sidste dag ved U23 VM bød på to A finaler, samt en enkelt B finale for de danske roere

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Den danske delegation har ved U23 VM været repræsenteret i fem A finaler i Plovdiv. Som ungdomslandstræneren forudså, har de danske roere i den grad haft noget at se til, for niveauet har været rigtig højt ved VM. Alle 25 roere har leveret flotte løb, og i BLM2X blev det til en velfortjent sølvmedalje til de to letvægts herrer.

Søndagens resultater:

BM1X B finale

Nick Larsen mødte i B finalen England, Grækenland, Norge, Brasilien og Tyskland (DNS). Norge lå først fra start, men ved 1500m mærket havde England overtaget føringen med Grækenland lige bagefter. På de sidste 500m fik Danmark kæmpet sig op, og endte på en tredje plads i B finalen. Samlet blev Nick Larsen nr. 9 ud af 27 hold til U23 VM.

BLM2X A Finale

I A finalen mødte Christian Hagemann og Alexander Modest Italien, Spanien, Tyskland og Canada. Italien var hurtigst ude ved 500m, med Spanien og Tyskland lige efter. Ved 1500 meter var det Italien foran Spanien og Danmark, som havde Canada bare 0,6 sekund efter. Christian og Alexander hev nu de hurtigste sidste 500 meter af alle ud af ærmet og gik forbi Spanien på de sidste 75 meter, som de netop satte med bare 0,14 sekund over målstregen

Italien tog guldmedaljen, Danmark sølvet og Spanien bronze.

BW8+ A finale

Den danske otter båd mødte Canada, USA, Rusland, Tyskland og England. Den danske kombinationsbåd med 4- og 2- pigerne opnåede en femte plads i A finalen, efter et flot løb, hvor de gav den alt hvad de havde tilbage.

I båden sad Emma Sophie Hammer, Nikoline Heather Ebbesen Laidlaw, Ida Birkjær Petersen, Frida Sanggaard Nielsen, Trine Dahl Pedersen, Ida Gørtz Jacobsen, Julie Holst Poulsen, Astrid Steensberg, og cox Karen Katrine Mortensen.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene er meget tilfreds med letvægtsdobbeltscullerens flotte sølvmedalje:

”Alexander Modest og Christian Hagemann leverer et fantastisk løb. De går på vandet, og gør præcis det, de har aftalt med deres træner. De sidste 1000m giver de den alt hvad de har, og det sikrede dem sølvet.”

Christian og Alexander med dagens sølvmedalje

De danske otter-piger som også var i A finale søndag, går en spændende fremtid i møde fortæller ungdomslandstræneren:

”Pigerne gør det udmærket i deres A finale og jeg er rigtig tilfreds med det de leverer. De er oppe i mod et felt af piger, som har flere kilometer sammen end de har. Men jeg tror ikke, at der var nogen hold, som var mere motiverede for at gå ud og ro et godt løb end vores. Deres A finale her ved U23 VM skal ses som et øjebliksbillede i deres udvikling. Men samtidig er det også startskuddet til en lang række muligheder for deres fremtid og for fremtiden for dansk roning frem mod OL i 2020.”

Dette U23 VM har vist en lovende fremtid for dansk roning, specielt set på damesiden. Det bliver spændende at følge roerne i deres videre karrierer.

Til højre kan du komme ind på Facebook-siden ’Ungdomslandsholdene i roning’, hvor der ligger mange gode billeder fra dette års U23 VM.

Du kan også komme ind på www.worldrowing.com, hvor du kan læse meget mere om U23 VM 2017.