wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu er der ikke længe til, at det første internationale mesterskab, på vand, i 2020 skydes i gang, i Duisburg, Tyskland

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder: Dorthe Jensen

At den internationale kaproningssæson 2020 er blevet langt fra det, som alle gik og planlagde efter, er der vist ingen tvivl om. Men nu er der kun et par dage til, at det første internationale stævne på vand skydes i gang på den tyske robane i Duisburg.

U23 EM er nemlig en realitet og Danmark stiller til start med et hold der tæller 20 roere fordelt på ti både. Det er kun tre år siden U23 EM blev afviklet for første gang i FISA-regi, og den gang var mesterskaberne en noget mindre størrelse, end de er i år.

Årets mesterskaber er det hidtil største U23 EM vi har set, og det glæder Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, at der trods enkelte ’afbud’ fra et par nationer, ser ud til at blive god konkurrence på vandet:

”Det er et stærkt felt der stiller til start og det er dejligt at se, at der på trods af få nationers udeblivelse stadig bliver hård konkurrence, så man skal have højt niveau for at tage medaljer.”

Et af de mandskaber der skal afsted er BW4- med Mathilde Kiildgaard, Marta Kempf, Mette Køchs og Christine Cardel

Sæsonen 2020 har været de muliges kunst, og de tre Race Weekender, som DRC har afviklet, har ifølge Ungdomslandstræneren været med til at give roerne en god optakt forud for mesterskaberne, fortæller Nils Henrik Stene:

”På trods af corona, har vi haft en fornuftig optaktssæson med raceweekender og udtagelsesløb, som har givet roerne mulighed for at få en fornemmelse af lidt kaproningsstemning i en ellers tom sæson. Jeg håber, at vores forsøg på skabe alternativer har givet os en relativ bedre optakt end andre konkurrerende nationer, som ikke har haft samme muligheder. Det er også mit indtryk, at de hold der skal med til U23 EM, har kunnet drage nytte af hinanden ved at træne og ro distancer sammen. Jeg fornemmer en god træningsmoral gennem den seneste periode, hvor roerne har været gode til at træne regelmæssigt på vandet. Så jeg håber vi er godt roende.”

Selvom U23 EM bliver afviklet på det planlagte tidspunkt, så er det langt fra alt der bliver som det ’plejer’ når roerne skal dyste om medaljer på den tyske robane i Duisburg. Mesterskaberne er præget af forholdsregler, som følge af corona, hvilket medfører at tilskuerpladserne er lukkede, og at alle skal bære mundbind på regattapladsen. Derudover har stævnekomiteen sammensat seks sider omkring de forholdsregler der er for regattaen, noget der også indebærer at roerne ikke får hængt medaljer om halsen, men selv skal tage dem på.

Men selvom der er mange restriktioner, så er U23 EM langt over deltagerrekord med sine 650 deltagere, og repræsentation fra i alt 32 lande.

Mesterskaberne begynder på lørdag d. 5. september og du kan følge de danske roere både her på roning.dk, på Facebook, på Instagram og på livestream fra World Rowing.

I BLM2x skal Rasmus Konnerup og Marcus Lyngesen forsvare de danske farver mod 16 andre nationer
 • Se hvem der skal med til U23 EM
  Klik her
 • Besøg mesterskabernes officielle hjemmeside
  Klik her
 • Læs mere om beslutningen om at sende U23-landsholdet afsted
  Klik her
 • Kontakt:
  Tlf.:
  Mail:
 • Ungdomslandsholdene i roning
  Følg os på Facebook