wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Finaler og medaljer til de danske både ved U23 EM 2017

Af Bianca Toftebjerg, [email protected].

Det første officielle U23 EM i FISA regi, gav de danske mandskaber noget at se til i weekenden. De danske både har ved U23 EM i Polen været repræsenteret i syv A-finaler og to B-finaler. På medaljesiden har Danmark to guldmedaljer og en bronzemedalje med hjem fra dette års EM.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene glæder sig over et godt dansk EM, hvor det er blevet til mange gode oplevelser, og tre flotte medaljer:

”Det er altid dejligt med medaljer, og der er selvfølgelig lidt forskel på hvem der ror for hvad hernede. Når vi så endelig ’kun’ vinder tre medaljer, så synes jeg det er godt vi har så mange både med der leverer flotte præstationer. Jeg vil gerne fremhæve Nick (H. Larsen) i herre singlesculleren. Han bliver nummer fire og taber kun med få meter tredje pladsen, til Rumænien som hans tidsmæssigt lå han rigtig tæt på. Hernede har det været et af de mesterskaber, der bliver roet som vi kender det, med indledende, opsamling og finaler. Det er altid fedt at vi har mange gode oplevelser med hjem, og så er det positivt at tre af dem også har udløst en tur på podiet.”

Hvordan gik det de danske både?

BLM1x med Mads Petersen roede først på dagen semifinale, hvor den danske båd måtte se sig slået af hurtigere både, og dermed gik i B-finalen. I B-finalen sluttede Mads Petersen efter et godt løb, på fjerdepladsen.

BM1x med Nick H. Larsen startede dagen med at ro sig i A-finalen. I A-finalen var Nick H. Larsen forrest ved 1000m mærket, men blev hentet af de andre både. Danmark sluttede på fjerde pladsen, i et løb med i alt 18 både til start.

BW2x med Luise Lund Hansen og Emilie Jersild roede B-finale mod Østrig søndag formiddag, og de danske piger vandt overbevisende B-finalen.

BW4- med Trine Dahl Pedersen, Emma Sophie Hammer, Marta Kempf, Frida Sanggaard Nielsen roede A-finale og på de sidste 400m lykkes det pigerne at sikre bronzemedaljen. Rumænien tog guldet i klassen, mens sølvet gik til Kroatien.

BW4- pigerne med deres EM bronzemedaljer

BLW1x med Stine Eilert Mathiasen roede A-finale søndag og var ved 1000m mærket på tredjepladsen. Den danske båd måtte se sig slået af hurtigere både, og sluttede på en femte plads.

BLW4x med Ida Olivia Juhl Langkjær, Marie Louise Petersen, Nanna Bo Christensen og Marie Mørch roede A-finale mod Tyskland, det var en kamp om at komme først over målstregen for de to både. De danske piger slog Tyskland og tog guldet i letvægtsklassen.
Senere på dagen roede pigerne i den tunge klasse, her hang pigerne på løbet igennem og sluttede på en 4. plads efter Tyskland, som de slog tidligere på dagen. Rumænien tog guldet mens Polen tog sølvet.

De danske BLW4x piger tog guldet foran Tyskland ved U23 EM
Drengene i BLM2x tog sølvet ved VM tidligere på sommeren, og i dag guldet ved EM

BLM2x med Christian Hagemann og Alexander Modest, som vandt sølv ved VM tidligere på sommeren, vandt overbevisende deres A-finale med syv sekunder ned til sølvvinderne fra Slovakiet.

BM8+ roede A-finale men måtte se sig slået af hurtigere både. Den danske herre otter sluttede på femte og sidste pladsen i en finale hvor Rumænien og Storbritannien tog hhv. guldet og sølvet.

I båden sad Marcus Johansen, Niels Frederiksen, Sebastian Bache, Aksel Dybdal Poulsen, Oliver Rying Thomsen, Jacob Grænge Hansen, Malte Rusbjerg, Oscar Mazza og styrkvinde Anne Katrine Kiilgaard.