wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Fire af de fem danske både har i dag været på vandet en sidste gang ved U19 VM i Trakai

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Alle bådene har med flotte præstationer, fået afsluttet dette års U19 VM. Med sig hjem i bagagen tager alle junior-roerne en stor portion erfaring og en oplevelse for livet. Den danske dag bød på to B-finaler om morgenen og to A-finaler omkring frokost.

JM4- og JM2X roede begge B-finaler og de to både, gjorde præcis som ungdomslandstræner Nils Henrik Stene i går håbede de ville:

”Jeg er tilfreds, med hvad begge hold leverer i deres B-finaler i dag. Begge både går på vandet med den rette indstilling til finalen, får sluttet godt af ved VM og viser at deres niveau er højt som juniorhold.”

JM4- med Magnus Valbirk, Esben Søvndal, Christian Taulbjerg og Magnus Quist Rathenborg var første båd på vandet søndag. Drengene roede et flot løb i deres B-finale og tog førstepladsen. Dermed runder drengene U19 VM af på en samlet 7. plads.

Kort efter kom turen til JM2X med Adrian Flarup Johansen og Mikkel Knudsen. Drengedobbeltsculleren roede en spændende B-finale, og sluttede på en andenplads. De sætter et punktum for deres VM rejse, og slutter samlet som nr. 8.

Efter de to B-finaler om formiddagen, kom turen omkring frokosttid til de to danske A-finaler.

Første danske A-finale båd var JM4x med Jonas Lund, Oliver Tolstrup Christensen, Jacob Lenzing, og Oliver Skov Jerkovic. Drengene gik ud og kæmpede med alt hvad de havde, og slutter på femtepladsen ved U19 VM.

Anden danske A-finale båd var JM1X med Bastian Secher. Bastian gik ud og kæmpede for en podieplads, men måtte se sig slået af tre hurtigere både. Samlet slutter Bastian på en fjerdeplads ved dette års U19 VM.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, ser på de samlede danske præstationer og konstaterer at de danske juniorroere generelt har et højt niveau:

”Drengene i dobbeltfireren havde en rigtig svær A-finale. Så jeg har meget stor respekt, for den præstation de leverer på vandet i dag. Bastian møder et rigtig stærkt felt i hans A-finale, men jeg kan godt forstå hvis han er skuffet, og det skal han have lov til at være. Når det så er sagt, så synes jeg at træner Torben Bech og Roskilde Roklub på imponerende vis formår at udfolde det potentiale, der er i Bastian. Vi skal hele tiden huske, at junior VM blot er et øjebliksbillede, og jeg vil hellere se på resultaterne i et fremtidsperspektiv. Med de briller på, kan jeg kun være tilfreds med juniorernes indsats ved VM.”

Dette års VM er slut for de danske junior-roere, men det er med garanti ikke sidste gang vi skal se de dygtige roere på vandet ved nationale og internationale mesterskaber. Nu er det tid til at slappe af for roerne, inden sommerferien er ovre og hverdagen banker på igen.

Hvis du endnu ikke har fået set livevideoerne fra løbene, så kan du stadig finde dem på Facebook.