wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Alle fem danske både har i dag været på vandet og ro semifinaler ved junior VM i Trakai

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Første danske båd på vandet i dag, var JW2X. Liane Vestergaard og Mette Køchs Nielsen roede om en plads i C finalen senere på dagen. Pigerne havde hvad der skulle til, og tager andenpladsen i deres semifinale, lige bag ved Litauen.

Senere på dagen gik JW2X pigerne på vandet for at ro deres C finale. Pigerne kæmpede pigerne sig til en fjerdeplads og slutter VM af med en flot slutspurt på de sidste 500m.

JW2X pigerne efter deres C finale løb

JM4- med Magnus Valbirk, Esben Søvndal, Christian Taulbjerg og Magnus Quist Rathenborg mødte et stærkt felt i deres semifinale. Drengene endte på femtepladsen og skal ro B finale i morgen, søndag.

 

JM4- drengene efter deres A/B semifinale

JM4X med Jonas Lund, Oliver Tolstrup Christensen, Jacob Lenzing, og Oliver Skov Jerkovic mødte et stærkt felt i deres semifinale, men hang på, og sluttede på en tredjeplads. Dermed har de sikret sig en plads i søndagens A finale.

Træner Frederik Secher er meget tilfreds med dagens resultat, og ser frem til en spændende dag i morgen:

”Vi er i A finalen, så det er svært at være andet end tilfreds. Drengene er klar til i morgen, og det at komme så langt, er det vi har drømt om og kæmpet for. Det bliver et tæt løb derude i morgen, så der bliver kamp til stregen, men vi skal ud og slås for det.”

JM4X drengene med træner Frederik Secher efter deres semifinale løb

JM2X med Adrian Flarup Johansen og Mikkel Knudsen roede mod et stærkt felt, og slutter på en femte plads i dagens løb. Det sender drengene i søndagens B finale.

JM2X drengene med træner Jens Toft Christiansen efter deres løb

JM1X med Bastian Secher, som i går forudså en hård semifinale trak efter 1000m mærket trak fra feltet sammen med USA. Amerikaneren tog førstepladsen mens Danmark lagde sig på anden pladsen.

Træner Torben Bech melder Bastian klar til i morgen:

”Bastian har et højt niveau, det skal der også til for at komme i finalen. VM er uforudsigeligt, og nogen af scullerroerne har overrasket og nogen har ikke levet op til forventningerne. Og så er der dem, som er rigtig gode, de leverer hver gang og dem er Bastian en af.”

Bastian Secher som i dag har roet sig i A finalen ved U19 VM

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene ser tilbage på en dag, hvor flere af de danske roere har fået erfaring med videre til deres fremtidige karriere:

”Dagen i dag har været en lidt blandet oplevelse. Det er rigtig dejligt, at vi har to både i finalerne i morgen og det bliver på alle måder en spændende dag. Desværre har vi ikke alle både med helt fremme i semifinalerne i dag, og jeg synes altid det er ærgerligt når vi ikke udfolder vores fulde potentiale på afgørende tidspunkter. De resultater som nogle af bådene leverer her ved VM, er med til at give dem erfaring og sikrer vigtige lærepenge i deres videre karriere. I morgen er det bare rigtig vigtigt, at de danske både går ud og afslutter på bedste vis.”