wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
På anden dagen ved U19 VM i Trakai, har de to sidste danske både været på vandet i deres indledende løb

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Første båd i aktion var JM4- med Magnus Valbirk, Esben Søvndal, Christian Taulbjerg og Magnus Quist Rathenborg.

De danske drenge i JM4- gik tydeligt ind i heatet, for at vinde den eneste plads direkte videre i semifinalen. Allerede fra starten lagde Danmark sig i spids, en position de holdt hele vejen ind over målstregen. Drengene tog pladsen direkte videre i semifinale A/B, foran Serbien som hængte på hele banen igennem.

En glad og stolt træner for JM4- Søren Madsen fortæller kort efter løbet, at han sammen med drengene målrettet har arbejdet på at opbygge troen, på det kan lykkes:

”Det er første gang drengene har vundet et indledende heat, til en regatta, der er så stor som Junior VM. Jeg har arbejdet meget med, at få drengene til at tro på at det godt kunne lykkes. Og så er det bare rigtig fedt at se, det har virket.”

 

JM4- drengene får en hurtig snak med træner Søren Madsen efter løbet er overstået

Kort efter JM4- drengenes heat gik JM4X drengene Jonas Lund, Oliver Tolstrup Christensen, Jacob Lenzing og Oliver Skov Jerkovic på vandet for at ro deres indledende heat. På de sidste 1000m satte drengene alle kræfter ind, og gik forbi Tjekkiet. Dette sikrede dem en plads direkte videre i semifinale A/B.

Efter anden dag ved Junior VM, har Danmark alle fem både med videre, i hhv. kvart- og semifinaler.  Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene er tilfreds med dagens danske resultater, og ser frem til i morgen hvor der venter spændende kvartfinaler for danskerne:

”Begge drengebåde har gjort det rigtig godt i dagens løb. Det er rigtig fedt, at begge både ror sig direkte i semifinaler A/B. I morgen venter en spændende dag, med tre kvartfinaler med dansk deltagelse.”

I morgen, fredag, venter kvartfinalerne for JW2X, JM1X og JM2X.

Husk du kan følge roning.dk på Instagram. I denne uge, kan du komme med bagom U19 VM og blive klogere på, hvad roerne laver når de ikke er på vandet.

JM4X drengene lagde til broen, hvor træner Frederik Secher venter med vand og highfives