wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I dag har tre af de danske junior både været på vandet, for at ro indledende heats ved U19 VM

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

På den første dag med løb, ved U19 VM i Trakai, har tre af de danske både været på vandet for at ro deres indledende heats. Alle tre mandskaber havde hvad der skulle til, og dermed er Danmark sikret tre kvartfinaler.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, er glad for de danske resultater og den gode tilslutning til Junior VM:

”Det er dejligt at se, så mange både til Junior VM. At alle tre danske både, går direkte i kvartfinaler er rigtig positivt. Jeg kan se at der er plads til små forbedringer i bådene, som mandskaberne kan arbejde på i morgen, inden de skal ro kvartfinaler på fredag.”

Første danske båd i aktion, var drengenes dobbeltsculler med Mikkel Knudsen og Adrian Johansen. Drengene roede et fint løb, og sikrede, foran Holland, den sidste plads direkte i JM2X kvartfinalen på fredag.

Anden danske båd, var pigernes dobbeltsculler med Liane Vestergaard og Mette Køchs Nielsen. På trods af lidt vanskeligheder, kæmpede pigerne sig til en fortjent plads direkte i JW2X kvartfinalen på fredag.

Den danske singlesculler med Bastian Secher bag årerne var onsdagens sidste båd på vandet. Bastian roede et flot løb og tog førstepladsen foran Belgien. Dermed er han videre til JM1X kvartfinalen på fredag.

Heats torsdag

Torsdag d. 3 august er anden dag med indledende løb ved U19 VM i Trakai. JM4- og JM4X skal på vandet og ro deres indledende heats. Herunder kan du se tiderne for løbene, angivet i dansk tid.

JM4- med Magnus Valbirk, Esben Søvndal, Christian Taulbjerg og Magnus Quist Rathenborg skal ro indledende løb kl. 09.54 (dansk tid).

I alt er der 18 både til start i JM4-, og Danmark skal møde Indien, Litauen, USA og Serbien i deres indledende heat torsdag. Kun vinderen af heatet går videre til semifinale A/B, resten skal i opsamling.

JM4x med Jonas Lund, Oliver Tolstrup Christensen, Jacob Lenzing og Oliver Skov Jerkovic skal ro indledende løb kl. 10.42 (dansk tid).

I JM4X stiller i alt 21 både til start. De danske drenge skal møde USA, Tjekkiet, Tyskland, Kina og Norge i deres indledende heat torsdag.

Første og anden båd over målstregen er direkte videre til semifinale A/B, mens resten må en tur om opsamling.