wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
21 danske juniorroere, fordelt på syv både, stiller til start ved U19 EM i weekenden, og der er en god blanding af nye og ’gamle’ navne

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

469 roere, fordelt på 34 nationer, indtager i weekenden Gravelines, Frankrig og U19 EM tegner til at blive rigtig godt.

De danske udtagelser kom allerede efter Odense Langdistance, som fandt sted for lidt under en måned siden. Nu er weekenden oprandt og juniorroerne tager, som de første, hul på den internationale regattasæson 2018.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene glæder sig til at få sat gang i sæsonen, og forventer to dage med gode takter fra juniorroerne:

”Som altid er det spændende at komme i gang med kaproningssæsonen. Og de mandskaber som skal med til Frankrig har vist et stabilt niveau, både i Odense og senest ved Copenhagen Regatta. Fordi det stadig er tidligt på sæsonen, så er udtagelsesgrundlaget ikke så stærkt, som f.eks. ved et VM. Men jeg er optimistisk i forhold til de sammensætninger vi har lavet, og forhåbentlig har vi set rigtigt.”

Stemningen er god og vejret tegner godt

Nils Henrik Stene håber, at alle kommer hjem med en god oplevelse, og det skulle der også være god basis for. Allerede i søndags lagde ungdomslandstræneren vægt på, at stemningen blandt roere og trænere er god. Flere af dem træner sammen til hverdag, og det gør at de kender hinanden godt på tværs. Og netop dette er med til at skabe en god, og samlet trup.

Banen i Gravelines ligger kystnært og er følsom for sidevind. Men vejrudsigten lover i øjeblikket fint vejr, og gode roforhold. Lørdag starter første løb kl. 08.30 og så går dagen med heats og opsamling. Søndag er finaledag, både semi- og A-D finaler.

På roning.dk følger vi tæt med, bringer nyheder fra begge dage og holder dig opdateret. Slå også vejen forbi Instagram, hvor du i løbet af weekenden kan se stemningsbilleder fra mesterskaberne.