wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Med hhv. 83 og 77 danske tilmeldinger til DRV juniorregattaen i Hamborg og den internationale regatta i Ratzeburg, er der lagt op til en spændende og lærerig weekend for mange danske roere  

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Knap har de danske U19 roere nået at få dansk jord under fødderne efter EM i sidste weekend, før de igen er på farten og denne gang på vej til Tyskland. I denne weekend er der dog en del flere danske roere afsted, fordelt på to tyske regattaer.

Den internationale DRV juniorregatta i Hamborg er, som navnet antyder, for U19 og nedefter, mens Ratzeburg internationale regatta er for U23 samt de seniorroere, der ikke er i Beograd for at ro WC1.

Første internationale regatta for U23

For Danmarks U23 roere er det første gang, i sæson 2018 de er på vandet ved en international regatta. Og i alt 77 danske tilmeldinger, er det blevet til. Ratzeburg bliver en god start på sæsonen, hvor roerne for alvor, får set hvordan formen ser ud – også for de andre lande. Flere af løbene i Ratzeburg, er for de tyske både udtagelsesløb til VM senere på året, hvorfor ungdomslandstræner Nils Henrik Stene har en forventning om at der i weekenden kommer til at være både, som ror rigtig stærkt:

”Det skifter lidt hvor mange nationer der er repræsenteret ved regattaen, men det kommer helt sikkert til at være en weekend hvor både de lette og de tunge både har noget at se til. Og der er ingen tvivl om at niveauet, ved regattaen er højt. Så kommer man hjem fra Ratzeburg, med en sejr, kunne det godt tegne til at blive en rigtig god sæson.”

Den største, tyske juniorregatta

Regattaen i Hamborg er den største, tyske juniorregatta og faktisk også højdepunktet for regattasæsonen i Hamborg. I alt er der 83 danske tilmeldinger til weekendens regatta, og for flere af de tilmeldte, danske juniorroere, er det første gang de er afsted til en international regatta hvor alt er lidt anderledes og dommerne ikke snakker dansk – men tysk eller engelsk.

Specielt i Hamborg er der lagt op til, at juniorroerne skal komme hjem igen med en masse læring, og det gælder ikke kun for de helt yngste roere, forsikrer ungdomslandstræneren:

”Størstedelen af de nordeuropæiske lande plejer at være repræsenteret i Hamborg, så regattaen har en god størrelse. I flere bådtyper, er der i Hamborg, lige som der er det i Ratzeburg, udtagelse til VM, for de tyske roere. Så selvom flere af juniorroerne også var afsted i sidste weekend, så er der alligevel nyt at se til i Hamborg, blandt andet fordi vi kun så en enkelt tysk båd sidste weekend. Hvilket selvfølgelig betyder at jeg er ret spændt på at se, hvor vi ligger i forhold til tyskerne.”

Geografisk ligger de to baner, kun omkring 40km fra hinanden, hvilket betyder at selvom de er regattaer placeret i samme weekend, så skal ingen undvære gode råd og sparring fra ungdomslandstræner Nils Henrik Stene. For lørdag er ungdomslandstræneren at finde i Ratzeburg, og om søndagen er han i Hamborg.

Generelt så glæder ungdomslandstræneren sig til en weekend, hvor han håber på at se masser af gode takter, fra Danmarks roere, og så håber han på alle kommer hjem med gode oplevelser i bagagen, og selvfølgelig flotte resultater.