wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Rygskader, og hvordan man forebygger dem allerede i en tidlig alder er en del af det centrale tema, når Danmarks Rocenter søndag i Roklubben KVIK inviterer til trænerseminar.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Seminaret tager udgangspunkt i den seneste forskning fra Fiona Wilson (en forsker, der har været tilknyttet det irske roforbund), og den research inden for området, hun præsenterede på den seneste internationale trænerkonference, som bl. a fokuserer på, hvordan man rent biomekanisk skal ro i forhold til at minimere rygskader.

Debat og dialog
Der stilles også skarpt på, hvor meget ergometer, man skal ro i en given alder og i det hele taget er debat-emnerne centreret omkring korrekt roning, alternativ træning og styrketræning, der kan gøre roere klar til at sidde i ergometer.

Seminaret er bygget op omkring en teoretisk del styret af cheftræner for dame-gruppen i DRC, Mads Haubro og talentkoordinator Anders Tranbjerg Andreasen. Dernæst følger en praktisk orienteret del, hvor DRCs fysioterapeuter, Nicolai Hjelmroth og Kasper Sander i to sessioner sætter fokus på, hvad det er man som træner skal være opmærksom på, og hvor deltagerne får en hands-on tilgang til emnet, hvor de selv aktivt bliver inddraget i behandlingsmåder.

Seminaret lægger op til diskussion, dialog og debat, hvor formålet er at engagere trænerne, så de også får mulighed for at dele ud af deres egne erfaringer. Foruden rygskader omhandler seminaret også samarbejdet med roerne.