wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Som traditionen foreskriver, står DM indendørs for døren i slutningen af januar, men dette års DM bliver med et noget anderledes set-up end vi normalt kender grundet Corona-pandemien

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Normalt er inde-DM lig med en godt fyldt Gladsaxe Sportshal med dunkende techno-rytmer, heppende publikum, entusiastiske speakere, etc…..altsammen blandet sammen i en fantastisk stemning af store ambitioner, sveddunst, jubelbrøl, medaljeoverrækkelse og ikke mindst godt kammeratskab.

Det bliver der desværre ikke noget af i år eftersom Corona (som med alt andet) har kastet sin grumme sin skygge ind over arrangementet. Det betyder også, at arrangørerne har stået med en voldsom udfordring i form af at få konverteret DM til et virtuelt mesterskab, hvor deltagerne enten kommer til at konkurrere hjemmefra eller i små grupper i landet i forskellige roklubber.


(Foto: Dorthe Jensen)

Nye deltagere fra udlandet
”Vi har vores regatta-afviklings-system, som bliver både brugt udendørs og indendørs. Det er vi vant til at bruge og det er et kendt set-up. Men til det her virtuelle DM, der har Concept 2, som vi normalt læner os op af ikke færdigudviklet deres system, så der har vi været nødsaget til at adoptere et hollandsk system. Så vi skal eksportere vores løbs-data og deltagere til deres set-up og generere løbslister og lodtrækning. Og efterfølgende skal resultaterne så eksporteres tilbage til os”, siger Mikael Espersen, formand for Bagsværd Ro-klub.

Det vil være naturligt, hvis de fleste roere vil være frustrerede over det virtuelle format, hvor de ikke konkurrerer ”face-to-face” så at sige. Men det nye format har også kastet nogle positive ting af sig som, f.eks at der nu er kommet flere deltagere fra udlandet, understreger Mikael Espersen. ”Normalt kommer der en del ned fra Færøerne, men de ror så hjemme nu. Men vi har også folk fra Tyskland, USA og Australien der deltager og det ser vi jo normalt ikke”, siger formanden for Bagsværd Roklub.


(Foto: Dorthe Jensen)

Flot deltagelse fra juniorer
Det samlede antal deltagere ligger på omkring 2/3 af det normale antal til DM i Gladsaxe. En del af forklaringen er, at der stiller få Masters-roere til start. Det kan der være forskellige forklaringer på. Måske har man ikke adgang til et ergometer, måske er man usikker på, hvordan man får teknikken til at spille med at koble op til race-serveren eller også vægtes den sociale del af arrangementet så højt, at man vælger ikke at deltage, når man ikke kan mødes i Gladsaxe.

Men i stedet kan man glæde sig over, at der generelt er flot deltagelse fra danske kaproningsklubber med juniorer, bl.a i Holstebro, hvor træner Søren Madsen kan glæde sig over fin tilslutning til arrangementet. ”Vi har allerede haft vores roere med til jyske og sjællandske mesterskaber og især dem under U-23 har allerede stiftet bekendtskab med denne her konkurrenceform. De synes godt om det og det har fungeret fint måske også fordi en del af dem allerede har vænnet sig til den trænings/konkurrence – form, hvor man konkurrerer virtuelt. Det er noget en del af mine roere gør til daglig via programmet ERG Studio, hvor man kobler op, vælger en træningsmetode og så kan følge hinanden”, siger Søren Madsen.

Fie Udby lukker alt ude
Søren Madsen påpeger i øvrigt, at det nye format måske kan være til hjælp for nogle af junior-roerne. ”Jeg tror helt sikkert, at nogle af vores roere, som bliver meget nervøse op til konkurrence, kan have glæde af formatet. De skal ikke forholde sig til så mange ting og de bliver ikke forstyrret. De skal blot møde op på et bestemt tidspunkt and kan koncentrere sig om opgaven i fred og ro”, siger Søren Madsen.

Roerne i Danmarks Rocenter, skal også i aktion ved DM lørdag før de 1.februar sætter kursen mod en 14-dages træningslejr i Portugal. Det gælder bl.a Fie Udby Erichsen, der denne gang skal konkurrere hjemme fra de vante omgivelser i Hobro. Og Fie går naturligvis til opgaven med samme seriøse indstilling som hvis arrangementet var foregået i Gladsaxe. ”Sport skal naturligvis foregå med tilskuere og stemning. Men når det ikke er muligt, må vi gøre det sådan her. Det kommer ikke til at forandre så meget for mig for kampen med ergometret er mest noget, der foregår inde i mig selv, hvor jeg forsøger at lukke omverdenen ude for at holde min koncentration”, siger Fie Udby Erichsen.