wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Landsholdet lukker årets første World Cup med to medaljer og flotte placeringer

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder: Balint Czucz

Nu er den internationale kaproningssæson for alvor i gang, og det danske landshold i roning har fået slået godt hul på den. De 21 roere, som i weekenden har repræsenteret de rød-hvide farver i Varese, ved årets første World Cup, rejser hjem med to bronzemedaljer, i W2- og M2-, samt flotte placeringer i andre danske både.

I B-finalen på målfoto

Alle hold på nær M4- roede A-finale søndag, og det der skilte Bastian Secher (Roskilde), Magnus Rathenborg, Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (alle Holstebro), fra A-finalen, var 0.0,5 og et målfoto der ikke faldt ud til dansk side. Dermed blev det også de fire, som åbnede søndagens finaler med dansk deltagelse i B-finalen. Her gjorde de kort proces, satte sig på føringen fra start og holdt den i mål. Resultaterne som de fire har leveret ved World Cuppen, er et tegn på, at de er det rette sted i deres udvikling frem mod OL-kvallen.

Fire A-finaler og to bronzemedaljer

De resterende danske mandskaber har alle roet A-finaler og været med i kampen om medaljerne. Faktisk var de så meget med i kampen, at det lykkes at omsætte A-finalen til medaljer i W2- og M2-

Første medalje stod Fie Udby (KVIK) og Lærke Berg Rasmussen (DSR), for at ro hjem i W2-. Det blev til en bronzemedalje til de to. Kort efter kunne Joachim Sutton (Roskilde) og Frederic Vystavel (KR), gør damerne kunsten efter i M2-, med samme resultat – en bronzemedalje.

I W4- mødte Marie Johannesen (Roskilde), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Julie Poulsen (Odder) og Astrid Steensberg (DSR) intet mindre end tre britiske både, VM-guldvinderne Holland og endnu ikke OL-kvalificerede Irland. Den danske båd ror sig ind på 5. pladsen kun 0.0,22 efter Irland, og beviser dermed, at vi nok skal blive farligt bekendtskab i Lucerne til maj.

Punktummet for World Cup I, sætter den danske dameotter med en 6. plads i A-finalen. Det er det blot 3. internationale løb sammen, for Nikoline Laidlaw (DSR), Sofie Vikkelsøe (DSR), Caroline Munch (Roskilde), Frida Werner Foldager (Roskilde), Sára Johansen (KVIK), Clara Hornnæss (KVIK), Karen Mortensen (DSR), Nanna Vigild (DSR) og cox: Sophie Østergaard. De ni damer har samlet værdifuld erfaring sammen og har et godt fundament at bygge videre på sammen.

Tilbage i værkstedet

Den næste opgave for roere i landsholdstrikot er om to uger, hvor M1x Sverri Nielsen (DSR), stiller til start ved EM i Ungarn. Samtidig afholdes European Olympic and Paralympic Qualification Regatta, hvor Danmark stiller til start i LM2x, LW2x og PRW1x.

De resterende danske landsholdsprojekter er kortvarigt hjemme, hvorefter de rejser til Avis, Portugal, på årets 3. træningslejr.