wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Mens støvet knapt nok har lagt sig efter OL-kvalifikationen, hvor Danmark formåede at få yderligere to både (W2- og M2-) kvalificeret til OL, så byder Gudernes sø, Rotsee igen op til dans i denne weekend i schweiziske Luzern, hvor Danmark har to både med.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Ikke færre end 25 både er tilmeldt i herrernes singlesculler, hvor Sverri Nielsen skal tage kampen op mod bl.a tyske Oliver Zeidler, som slog ham med blot tre hundrededele i den helt legendariske VM-finale i Linz i 2019.  Feltet inkluderer også den tidligere olympiske sølv-vinder Ondrej Synek såvel som den unge græske roer, Stefanos Ntouskos, der viste stort mod i EM-finalen i Varese. Også Kjetil Borch, der gennem tiden allerede har haft rigtig mange tætte løb med Sverri, pudser OL-formen af i Luzern.

Sverri har sammen med pigerne fra damefireren forberedt sig i Interlaken (SUI), mens OL-kvalifikationen stod på, og føler sig fint forberedt til World Cuppen i Luzern blot ca. to måneder før OL starter i Tokyo.
”Jeg synes forberedelserne frem mod OL går godt. Vi havde en god træningslejr i Portugal og så har vi ligget i en uge i Schweiz på en stor sø, hvor jeg har haft det lidt svært. Men de sidste par dage begyndte vi at få godt vejr og jeg begyndte at føle, at der var styr på det og jeg har fået lidt mere ro i maven efter vi er kommet til Luzern. Formen har været god, og teknisk begynder det at føles meget fint. Så jeg tror på godt resultat i Luzern”, siger Sverri Nielsen.

Danmark stiller til start i Luzern med en ny konstellation, hvor Trine Dahl Pedersen og Ida Gørtz Jacobsen har erstattet Lærke Berg Rasmussen og Nina Hollensen, der sad i båden ved EM i Varese. De andre besætningsmedlemmer er Christina Juhl Johansen og Frida Sanggaard Nielsen. Den nye konstellation er stadig meget ny, men har været igennem træningslejre i Portugal og Schweiz, som har givet kvartetten mod på tingene før World Cuppen i Luzern.

“Vi har været i træningslejr i ret lang tid og har haft nogenlunde fladt vand at arbejde med. Vi har skullet ændre meget både teknisk og i forhold til at få skabt rytmen i båden og det synes vi er gået godt ind til videre. Vi har kunnet sidde bedre for det og arbejde bedre med rytmen. Men vi er selvfølgelig slet ikke i mål endnu og det skal vi også først være om ca. to måneder til OL. Men det er gået godt, og vi er spændte på, at se om det vi har arbejdet med, har båret frugt”, siger Ida Gørtz Jacobsen.

Seks både er tilmeldt i damefirerens bådklasse og derfor roes der fredag et opvarmningsløb, som bliver en optakt til søndagens finale. Og selvom der ikke er så mange tilmeldte i bådklassen, så er der til gengæld kvalitet over hele feltet. Således stiller de engelske EM-sølvvindere til start mens Rumænien kommer med hele to mandskaber i et forsøg på at finde den helt rigtige konstellation til OL. Det er dog den hollandske båd, der er mest fokus på. Hollænderne har taget de fire bedste roere med fra deres otter, som generelt har klaret sig fremragende. Holland vandt sølv ved VM i 2019 (foran Danmark på tredjepladsen), og det hollandske mandskab vil sandsynligvis give en indikation af, hvilket niveau, man skal op på for at vinde medalje ved OL.