wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Tidligere landsholdsroer Jens Wilhelmsen bliver træner på landsholdet

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Jens Vilhelmsen bliver ny træner på landsholdet i roning og skal frem mod OL 2020 i Tokyo være en del af trænerteamet i DRC, som skal være med til at opfylde landsholdets målsætning og ambitioner ved OL.

Vilhelmsen, der så sent som sidste år var en fast bestanddel af landsholdet og vandt sølv ved både EM og VM i LM2- med Emil Espensen, overtager dermed en fuldtidsstilling på en fire-års kontrakt.

Vilhelmsens ansvar bliver først og fremmest at hjælpe Brian Richardson i arbejdet med de lette og tunge herrer, siger Sportschef Lars Christensen. Lars Christensen afslører, at der har været et meget stærkt ansøgerfelt til stillingen, men glæder sig over, at man i Jens Vilhelmsen har fået en kapacitet, som på mange niveauer er den perfekte kandidat til stillingen.

Meget at byde ind med

“Vi kender allerede Jens godt fordi han har været en del af landsholdet i mange år, kun afbrudt af et par sæsoner, hvor han fungerede som træner i et af vores Kraftcentre, så vi ved, at han brænder for trænergerningen. Noget af det, som vi har lagt vægt på, er de menneskelige egenskaber til at få teams til at fungere, og der synes vi, at Jens har rigtig meget at byde på. Vi ser sådan på det, at vi med Jens har med en person at gøre, som har alle de kvaliteter, der skal til for at blive en fantastisk træner”, siger Lars Christensen.

Vilhelmsen, der også gennem forskellige perioder har haft Bent Fransson som træner som en del af besætningen på Guldfireren, er ekstremt lykkelig over at være tildelt jobbet.

“Jeg er mega-taknemmelig og utrolig lykkelig for at kunne fortsætte i den verden. Det er en mulighed, som jeg hele tiden har prøvet at forfølge, men samtidig har jeg været meget ydmyg omkring det. For mig er det et spring at satse på, at jeg kan leve af min hobby. Jeg har valgt at forfølge denne mulighed fordi det er det, jeg har lyst til at beskæftige mig med hver dag, og jeg har ikke været et sekund i tvivl om at takke ja til tilbuddet” siger Jens Vilhelmsen, der skal føre Richardsons arbejde videre i de kommende måneder, hvor den australske træner vil opholde sig i sit hjemland.

Guldfirer bliver landstræner

Sprængfyldt med motivation
Jens Vilhelmsen satte sin aktive karriere på lavblus fra slutningen af sæson af 2012 til begyndelsen af 2015, og det var i den periode, at han for første gang stiftede bekendtskab med – og fik smag for trænergerningen i Kraftcentret. “Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle være træner, men da jeg kom i gang med det vidste jeg med det samme, at det var noget som jeg gerne ville beskæftige mig med”, siger Jens Vilhelmsen.

Den 31-årige Vilhelmsen, er sprængfyldt med motivation på opgaven, og føler trods sin unge alder, at han har masser af lærdom at byde frem med.  “Jeg ved at jeg noget at byde ind med, jeg ved, at jeg kan være med til at udvikle roerne. Men jeg ved også, at jeg er på et tidspunkt af min karriere, hvor jeg skal suge til mig fra mine omgivelser. Jeg kan lære rigtig meget og skal lære rigtig meget. Og jeg er bestemt ikke en træner, der er færdigudviklet, det tror jeg aldrig, man bliver”, siger Jens Vilhelmsen, der fastslår at hans tid på landsholdet vil have stor betydning i hans kommende virke.

“Jeg tror, det har stor betydning, at jeg har været en del af landsholdet for jeg ved allerede, hvordan arbejdsgangen er, hvordan man arbejder med atleterne og hvordan planlægningen foregår. Både jeg og mine kammerater på landsholdet skal vænne sig til den nye rolle, jeg har fået og det ansvar, der følger med. Men jeg kender deres styrker og svagheder og jeg tror jeg kan trykke på de rigtige knapper fordi jeg kender deres personligheder til at få dem til at udvikle sig i den rigtige retning”, slutter Jens Vilhelmsen.