wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
16 erfarne rospinning instruktører fik i weekenden inspiration til at forny deres træning hjemme i klubberne.

Foto: Jesper Skavin og Brian Sørensen.

Nyborg Roklubs nyrenoverede rospinning lokale dannede i weekenden rammen om DFfRs første workshop for erfarne rospinning instruktører. Målet var at give deltagere nye ideer til den daglige rospinning hjemme i klubberne.

Rospinning, styrke og yoga
En rospinning time behøver ikke udelukkende foregå i ergometeret. Det var det primære budskab i de tre rospinning timer, som deltagerne var igennem på dagen. Anna Karina Gravad, der til dagligt er rospinning instruktør i Køge roklub, viste hvordan en 60 minutters rospinning lektion kan brydes op med fire aktive pauser, hvor deltagerne skal være aktive på gulvet i simple yoga-og styrkeøvelser.

Yoga øvelsen High Lunge styrker benmuskler, ankler og knæ, samt strækker ryggen godt igennem.

Puls & Styrke
Charlotte Buchwaldt, som til dagligt har to ugentlige puls og styrke hold i Nyborg Roklub, havde på alle måder tænkt ud af boksen og leverede fantastisk, inspirerende og underholdende træning – tilsat en tennisbold. Charlotte viste, hvordan puls og styrke både i og ude af romaskinen kan kombineres til sjov og effektiv træning, hvor alle kan være med uanset niveau. Inspirationen til core øvelserne er taget fra DFfRs ATRO (Aldersrelateret Trænings Koncept) og tilsat en tennisbold for at flytte fokus.

Der var masser af smil og grin under Puls & Styrke timen

Navne leg og ping roning
Dagen sluttede af med 50 minutters intensiv intervaltræning, med formanden for Nyborg Roklub Brian Sørensen i spidsen. Alle fik en smagsprøve på, hvordan træningen kan gøres til en fest, hvor deltagerne involveres i træningen. Eksempelvis gennem navneroning. Her afgør antallet af bogstaver i navnet på hver deltager, hvor mange stærke tag alle skal tage før der er pause.

Brian Sørensen forklarer navneleg og ping roning

Falkeblik for ro-teknik
På workshoppen fik deltagerne også gode råd fra DFfRs underviser på Ergometertræneruddannelsen Jesper Skavin, til hvordan man som instruktør kan formidle ro-teknik på en enkel måde.

Alle 16 rospinning instruktører tog hjem fra Nyborg med fornyet energi, og ideer til anderledes rospinning timer hjemme i deres egne klubber. I alt var 13 klubber repræsenteret på workshoppen.