wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Team Danmark uddeler onsdag (27/10) medaljebonus til OL- og PL-medaljevinderne fra legene i Tokyo, som hyldes for deres præstationer ved en reception i København.

Den olympiske ild er næsten lige slukket i Tokyo, men øjnene er allerede rettet skarpt mod Paris 2024. På grund af udskydelsen af 2020-legene er forberedelsestiden til OL og PL i Paris i 2024 blevet forkortet, og sammen med atleter, trænere og sportschefer er vi i fuld gang med arbejdet for at skabe lige så gode resultater i Paris, som vores fantastiske danske atleter leverede i Tokyo. Men vi må ikke glemme at fejre de flotte præstationer ved OL og PL i Tokyo, og i aften hylder vi de danske medaljetagere.

I alt 16 danske medaljer blev det til ved sommerens OL og PL. 16 medaljer som hver og en er med til at sætte Danmark på verdenskortet og vise de røde og hvide farver frem på den internationale scene. Derfor tildeler Team Danmark en medaljebonus til de danske OL- og PL-medaljetagere som en anerkendelse for deres fornemme præstationer.

”Hver gang en dansk atlet hiver en medalje hjem til Danmark, skaber det værdi for det danske samfund. Vi får noget at samles om og noget at glædes over – og dét er værd at påskønne. Derfor synes vi i Team Danmark, det er vigtigt, at de atleter, der hver eneste dag kæmper hårdt for at opnå det ypperste i deres sport også får en økonomisk anerkendelse,” siger formand for Team Danmark Lars Krarup.

Medaljemålsætningen til både OL og PL blev indfriet med henholdsvis 11 og 5 danske medaljer. Det viser, at dansk eliteidræt er i god form. Men ikke mindst viser det 16 enestående præstationer af en række af vores ypperste atleter.

”De 16 flotte medaljer repræsenterer hver 16 unikke bedrifter, som vi i Team Danmark er stolte af. Jeg ønsker alle medaljetagere stort tillykke. Deres præstationer vil være en inspiration for hele elitesporten i Danmark,” siger Lars Krarup.

De 16 danske medaljer og alle de medaljevindene atleter, deriblandt Frederic Vystavel og Joachim Sutton fejres onsdag ved en reception i København, hvor medaljebonussen overrækkes.