wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Henley Royal Regatta giver syv landsholdsroere et afbræk fra den daglige træning

Billeder: Thor Juul Kristensen

For Bastian Secher (Roskilde) i M1x, Nikoline Laidlaw og Sofie Vikkelsøe (begge DSR) i W2- og Frida Sanggaard (Bagsværd), Astrid Steensberg (DSR), Marie Johannesen (Roskile) og Julie Holst Poulsen (Odder) i W4-, har de seneste par dage budt på rooplevelser udover det sædvanelige.

De syv roere har taget turen til Storbritannien for at deltage i Henley Royal Regatta på Themsen.

Fremgangsmetoden for Henley Royal Regatta er et såkaldt ‘vind eller forsvind’-system for roerne, man skal altså vinde sit løb, for at få lov til at fortsætte i den cup, som der stilles til start i.

Bastian Secher (Roskilde) nåede semifinalen i The Diamond Challenge Scull, hvor i alt 42 roere var til start. I The Hambleden Paris Challenge Cup, nåede Nikoline Laidlaw og Sofie Vikkelsøe (DSR) til kvartfinalen, hvor de i et tæt løb mod Leander, røg ud. 

Søndag eftermiddag skal Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Holst Poulsen (Odder) ro finalen i The Town Challenge Cup, som de har nået efter to flotte løb. Løbet skal de ro kl. 16.40 (DK-tid), og det kan følges via livestream, som ligger nederst på siden her. Eller kan findes her. I finalen skal W4- møde New Zealand, som stiller med det hold der blev nr. 5 ved World Cuppen i Poznan for et par uger siden.

Der har også været tid til fællesspisning og social hygge. Her ses de syv roere og deres trænere Thor og Fred

Flere kendte ansigter er med

Udover de syv landsholdsroere og Sportschef Thor Juul Kristensen, så har der også været flere andre kendte ansigter fra dansk roning til stedet ved på på Themsen under Henley Royal Regatta.

Udover sportschefen, har de danske roere haft meget kompetente trænerkræfter med

Frederic Vystavel har været med landsholdet og haft rollen som High Performance Coach, mens Danske Studenters Roklub også har haft en M4x afsted med Emil Lenzing, Jacob Lenzing, Magnus Timm og Jakob Grænge Hansen. De nåede semifinalen i Prince of Wales Challenge Cup. Med som træner har de fire haft Sverri Nielsen.

Som ‘vind eller forsvind’-systemet dikterer, så er der kun to både med i hvert løb, men startproceduren ligner meget den vi kender. Men du kan få lov at se den herunder.

Video: Thor Juul Kristensen.


Søndagens finale i The Town Challenge Cup hvor den danske W4- ror, kan følges på livestream på YouTube, og kan ses lige her: