wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sverri S.Nielsen afsluttede Danmarks indsats ved VM ved at vinde sølv i en højdramatisk finish i herrenes singlesculler. Desværre lykkedes det ikke for Fie at få OL-billetten i hus. Læs alt om den danske indsats her

(M1x)
Sverri S. Nielsen vandt søndag sølv i herrernes singlesculler ved VM i Linz . Sverri fandt sølv efter tyskeren Oliver Zeidler, men der måtte målfoto til før man kunne konstatere, at Zeidler havde vundet finalen med blot 0,03 sek. Det var også Zeidler, der førte efter de første 500 meter med Sverri 0,25 sek. efter. Løbet bølgede frem og tilbage og med 500 meter igen, så var det hollænderen, der havde bådspidsen foran, mens Sverri var faldet tilbage på tredjepladsen. I mål var der såmænd blot 3,38 sek. blandt de første seks både og mens Sverri var blot 0,03 sek. efter Zeidler, så var Norges Kjetil Borch kun 0,29 sek. efter Sverri.
”Jeg synes det er megafedt, at jeg har vundet min første VM-medalje. Egentlig så troede jeg, at jeg havde vundet guld, da jeg kom over mållinjen, så lige i det øjeblik var jeg selvfølgelig lidt ærgerlig, men alt i alt er jeg meget tilfreds med at have vundet sølv. Og jeg kan heller ikke være utilfreds med den måde, som løbet formede sig på, for det gik egentlig, som jeg planlagt. Men jeg har ikke nået mit topniveau endnu for der er stadig mange ting, som jeg kan gøre bedre.”

(W8+)
På trods af de nederlag, de har måttet lægge ryg til i Linz, så fik den danske dameotter med Anne H. Larsen, Tanja Ehlers, Silja Davidsen, Astrid Steensberg, Nikoline Laidlaw, Louise Lund Hansen, Simone Sørensen, Marta Kempf og styrmanden Astrid Bruun Fejfer sat et rigtig fornuftig punktum i deres afsluttende præstation i B-finalen. Otteren sluttede ganske vist på femtepladsen, men i modsætning til de foregående løb, så formåede pigerne at hænge med feltet et godt stykke af vejen i dagens ræs. Det betød også, at man sluttede blot 1,25 sek. efter Tyskland, en meget flot præstation af pigerne, specielt når man tager i betragtning, hvor kort tid de har haft til at arbejde sammen. Bagefter sagde Astrid Steensberg: ”Vi kom bedre med end vi gjorde i opsamlingen og det var megafedt at vi lå med feltet med Tyskland hele vejen. Det var en virkelig god måde at farvel til VM på. Det giver masser af motivation til at komme hjem og arbejde videre og tage tyskerne næste år.”. Træner Henrik Mortensen var også meget tilfreds med præstationen og sagde: ”Pigerne har sat streg under, at de fortjente at blive udtaget til VM. De har forbedret sig for hvert løb i Danmark og det har de også gjort i Linz. Jeg er virkelig meget tilfreds med deres præstation for de vist enorm moral ved at komme sig oven på de nederlag, som de fik i den første del af regattaen.”

(W1x)
Blot 0,86 sek. skilte Fie Udby Erichsen fra en OL-billet, da hun søndag var en af de helt centrale figurer i en hæsblæsende og meget nervepirrende B-finale, som blev afgjort på de allersidste meter. B-finalen kom desværre til at følge et alt for velkendt mønster for Fie i afgørende løb. Hun kom meget stærkt fra start og rundede de første 500 meter på en komfortabel førsteplads. Men trods virkelig flot fight fra nordjyden begyndte det lige så langsomt, at gå ned ad bakke for Fie, som roede de næste 1000 meter i fjerdebedste tid. Hun førte dog stadig løbet knebent med 500 meter igen, men formåede ikke at svare igen på angreb fra Kinas Yan Chang, Hollands Laila Youssifou og Østrigs Magdalena Lobnig, og dermed forsvandt OL-drømmen foreløbig op i varmedisen over Linz med en yderst snæver margin. Træner Mads Haubro var lige som Fie særdeles skuffet over løbet og sagde: ”Det var ikke Fies dag i dag. Hun gjorde hvad hun kunne i dag, men kunne ikke helt udføre sin plan. Det er sgu en træls dag.”