wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark fik en næsten perfekt afslutning på World Cuppen i Rotterdam, da Sverri lige som i Poznan vandt guld samtidig med at kvindernes fire uden styrmand vandt sølv efter en meget fornem præstation.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(W2x)
Det var bestemt ikke motivation, der manglede, da Mette Dyrlund og Luise Lund Hansen skulle skrive sidste kapitel i deres føljeton om World Cuppen i Rotterdam, som for deres vedkommende endte i B-finalen. I lørdagens opsamlingsløb havde de roet på 7:41:74 min., men sluttiden i dagens B-finale kom til at lyde på 7:50:37 min, og det skyldtes i høj grad, at parret havde uheld undervejs: ”Starten var helt okay, men vi fangede en ugle efter 200-300 meter og vi tabte al vores fart. Vi stod stille og forsøgte at starte forfra igen. Det var svært at komme op i gear igen, men vi kom tættere på de andre både efterfølgende. Desværre trækker de fra os til sidst og toget var kørt. Ærgerligt og irriterende. Mette og Luise sluttede på 4.pladsen i dagens ræs og det gav en samlet 10.plads i Rotterdam.

(M1x)
Sverri S.Nielsen fik i dagens A-finale en vanskelig start på den forblæste bane i Rotterdam og midtvejs i løbet lå han på andenpladsen efter den norske verdensmester Kjetil Borch, som han netop har trænet sammen med i Norgefor blot et par uger siden.

Sverri har dog måske kunnet aflure nogle ting af sin norske ven for i hvert gik Sverri forbi Kjetil i slutfasen og selv en fantastisk slutspurt af nordmanden kunne ikke fravriste Sverri hans anden guldmedalje på tre uger. I mål var Sverri blot 0,42 sek. foran nordmanden og guldmedaljen var nok til at Sverri også vandt den samlede World Cup i bådklassen. En fantastisk triumf for Sverri.

(M2-)
Efter en præstation i lørdagens semifinale, der ikke levede op til deres reelle niveau, så fik Bastian Secher og Joachim Sutton søndag taget et skridt i den rigtige retning i B-finalen. Joachim og Bastian okm godt fra start og efter 500 meter lå de på andenpladsen blot 0, 65 sek. efter Australiens Sam Hardy og Joshua Hicks. Ved 1000 meter mærket var danskerne stadig godt med selv om de var røget ned på tredjepladsen, men i løbets slutfase var der ikke mere benzin på tanken, og den danske duo sluttede på 5.pladsen (en samlet 11.plads). Efter løbet sagde træner Jens Vilhelmsen: ”Der var en god indstilling fra de to og de fik holdt det mere aggressivt end i går. Den aggressive indstilling kostede i den sidste del af løbet, hvor de løber lidt tør for kræfter. Men de laver et bedre løb i dag end i går og de får momentvis vist, at når de rammer rytme og teknik går de stærkt sammen.”

(W2-)
Efter en lørdag, hvor Nina Hollensen og Trine Dahl Pedersen virkelig havde vanskeligt ved at få tingene til at køre, så fik den danske duo sat et godkendt punktum for World Cuppen i Rotterdam. De lå ganske vist sidst efter 500 meter mærket, som de rundede 2, 61 sek. efter de tyske europamestre. Men gradvist fik parret roet sig ind på feltet, og med en flot sidste spurt, hvor de roede de sidste 500 meter i bedste tid fik de roet sig ind på 4.pladsen, hvilket gav en samlet 10.plads i den hollandske havneby. Og ifølge træner Mads Haubro er der masser af positive ting, at tage med i bagagen til Bagsværd. ”De fik sat et fint punktum på denne, lidt tumulte regatta. I dagens B-finale fik de en klart bedre start, de missede rytmen lidt kort efter starten, men viste i perioder ned over banen, at de kan få udnyttet deres kræfter. På de sidste 3-400 meter får de relativt meget fart og slutter på en fornuftig 10.plads ud af tyve både. ”

(W4-)
Frida Sanggaard Nielsen, Lærke Berg Rasmussen, Christina Juhl Johansen og Ida Gørtz Jacobsen kunne fejre deres anden World Cup medalje på blot en måned søndag, da de vandt sølv efter Australien. Med sølvmedaljen vandt pigerne også den samlede World Cup i bådklassen og derfor var træner Mads Haubro en meget tilfreds mand: ”Der er jo rigtig meget modvind i dag, og jeg synes faktisk ikke vores start sad helt lige så godt, som den har gjort tidligere, så der er noget vi skal hjem og arbejde med. Men de kommer fornuftigt ud og ligger godt med. Australien bliver ved med at presse rigtig meget de første 700 meter og får ret hurtigt en længde på vores firer. Resten af feltet lå tæt med os og på den 500 meter havde vi aftalt, at vi skulle rykke og forsøge at splitte feltet. Det lykkes rigtig godt på den anden og tredje 500 meter. Den tredje 500 meter har været vores akillessene i forhold til at holde fast i teknikken og skubbe nok på, og der synes jeg at vi får splittet feltet flot, og det var jeg godt tilfreds med. Jeg tror ikke pigerne var klar over, hvor tæt de var på Australien, da vi går ud på de sidste 500 meter. De holder farten godt i mål, men jeg er selvfølgelig lidt ærgerlig over, at Australien vinder fordi jeg tror egentlig, at pigerne kunne have knækket dem, hvis de vidste, at hver gang vi rykkede, så var Australien rystede.”

(M4-)
Før denne World Cup har Frank Steffensen, Fred Vystavel, Tøger Berg Rasmussen og Tobias Kempf været ramt ikke kun skader og sygdom. Det har naturligvis haft indflydelse på resultaterne, og forventningerne før Rotterdam var derfor skruet ned på lav blus. Men herrernes firer uden styrmand er nok den danske båd, der i Rotterdam har været den største overraskelse. I hvert fald var det temmelig uventet at de fire drenge formåede at ro sig i A-finalen sikkert, men det var nok endnu mere uventet, at man i dagens A-finale roede sig ind på en meget flot fjerdeplads. Normalt er fjerdepladser lige nøjagtig den placering, som sportsfolk ikke ønsker. Men lige i dag er der formentlig fire danske drenge, der er jublende lykkelig over den fjerdeplads for den vil give drengene et ordentlig skud selvtillid forud for de kommende forberedelser hen i mod VM. Efter løbet sagde træner Thomas Poulsen: ”Det var et super godt løb, lige efter aftalen. Planen var at hænge på så længe som muligt”, og det formåede drengene i lang tid. Ved 1000 meter var danskerne således 0,40 sek. efter tyskerne (som indtog tredjepladsen) før man måtte slippe de førende tre i løbets slutfase.