wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Når der til næste år skal afvikles OL i Paris, så er Danmark sikret en plads på startlisten i herrernes singlesculler

I disse dage er der VM i roning i serbiske Beograd, og i dag sikrede Sverri Nielsen, der til daglig ror for Danske Studenters Roklub i Svanemøllehavnen, en nationsplads til OL 2024 i herresinglesculler, M1x, og en plads i A-finalen, da han blev nr. 2 i semifinalen.

I semifinalen mødte singlescullerroer Sverri Nielsen, der oprindeligt er fra Færøerne, Holland, New Zealand, Serbien, Japan og Italien. Her var det de tre hurtigste, som kvalificerede sig til A-finalen, men også sikrede en nationsplads i bådtypen ved OL 2024.

Selv er han godt tilfreds med dagens løb, fortæller han:

”Jeg synes det gik meget godt. I en semifinale er der ret meget pres på, for du ror både om at kunne komme i finalen og ro om medaljer, men du ror også om en OL-kval. Så jeg fandt en balance mellem at være sikker og stadig køre hårdt på. Jeg synes det lykkes meget godt – det var et godt løb.”

Nu er det største sæsonmål indfriet, og han kan fokusere på at ro A-finalen på søndag siger Sverri Nielsen:

”Det føles dejligt, det var målsætningen da året gik i gang. Først og fremmest at ’kvalle’, men helst igennem A-finalen, så man er fri for B-finalen hvor alt kan ske. Så på søndag må vi se, om vi kan finde en lille smule mere fart og måske satse en lille smule mere og se om vi kan ro om noget metal. Men nu er første skidt taget og det er dejligt.”

I september sidste år, meldte Sverri Nielsen ud, at han vendte tilbage til roning, efter at have taget en pause ovenpå OL i Tokyo. Det skabte stor glæde hos både Dansk Forening for Rosport, men også hos Team Danmark, der er en stor støtte for roforbundet.

Med en A-finaleplads, kommer naturligvis også chancen for at ro om medaljer ved VM. M1x A-finalen hvor Sverri Nielsen deltager, afvikles på søndag og kan ses live på DR.

Sverri Nielsen sammen med træner Thomas Poulsen efter dagens semifinale